Ve Vimperku se chystá premiérový biatlonový závod

Seriály světových pohárů v běhu na lyžích i v biatlonu již začaly. Naši biatlonoví reprezentanti, ale i Petra Nováková mezi běžkyněmi od samého počátku sezóny ukazují, že s nimi svět na předních příčkách musí počítat i letos.

IMG_4030Také mladí běžci na lyžích a biatlonisté Fischer Ski klubu Šumava Vimperk se pilně připravují na začátek své závodní sezóny, která začíná krátce po Vánocích. Na Šumavě se na běžkách zatím lyžovalo jen necelý týden, ale vimperští lyžaři už mají za sebou také několik zahraničních soustředění na sněhu. Vimperský klub vzal své svěřence na týden na ledovec Dachstein do rakouského Ramsau, další týden Vimperáci lyžovali na kolečku technického sněhu v italském Livignu a tento týden je výběr vimperského lyžařského klubu na dalším týdenním soustředění v rakouském Tauplitz, kde je upraveno 12 km kvalitních běžkařských tratí.

Ve Vimperku se také rozrostl biatlonový tým, takže dnes je tu 14 mladých biatlonistů, kteří jsou všichni plně vybaveni biatlonovými zbraněmi. Jsou mezi nimi 4 dorostenci s malorážkami a 10 žáků se vzduchovkami. „Naše žáky se vzduchovkami již můžete pravidelně sledovat při střeleckých trénincích na Vodníku, dorostenci pak jezdí trénovat střelbu malorážkou na velkou (50m) střelnici do Hradčan u Čkyně. Pro dorostence se nám nově podařilo zajistit profesionálního biatlonového trenéra, specialistu na střelbu, který strávil mj. i několik let s naší seniorskou i juniorskou reprezentací,“ říká Jiří Mánek, jednatel vimperského biatlonu.

IMG_4065Vimperský klub ve spolupráci se strakonickým klubem připravuje také svůj první oblastní biatlonový závod žactva. Ten by se měl uskutečnit v sobotu 19. prosince na Vodníku. Vše samozřejmě záleží na sněhových podmínkách. Pokud bude alespoň 4 dny mrznout, závod se pojede na 1km okruhu technického sněhu. Závod je vypsán pro kategorie žáků A (10–11 let), žáků B (12–13 let) i žáků C (14–15 let) a měli by dorazit i žáci ze Železné Rudy, Plzně, Strakonic, Starého Města pod Landštejnem a samozřejmě z domácího Vimperka. „Pokud mrazy dovolí a podaří se nám nasněžit potřebné kilometrové kolečko, bude to pro nás po historicky první závod v biatlonu. Den bychom pak využili na maximum, protože na odpoledne plánujeme závod pro lyžaře běžce, který jsme nazvali Vodnické přeháňky,“ uzavírá Karel Hudeček, předseda Fischer Ski klubu Šumava Vimperk.

Propozice závodu, ale již také on-line registrace k závodu je klubovém webu www.skisumava.cz. Pokud sněhové podmínky nedovolí závod uspořádat, bude posunut na jiný termín.

 

Fota:

Fischer Ski klub Šumava Vimperk má ve svých řadách vybavené a na sezónu nažhavené biatlonisty. Pokud bude sníh, žáci pojednou 19. prosince na Vodníku oblastní závod v biatlonu.

 

IMG_4074 IMG_4085 IMG_4067 IMG_4094 IMG_4071 IMG_4043

 

 

 

Zaujal Vás tento článek? Zapojte se do diskuze!
Pravidla komentářů:
1) diskutující se podepíše svým celým jménem,
2) je zakázáno kohokoliv urážet a vulgárně napadat,
3) nesplnění těchto alespoň jedné z podmínek znamená smazání komentáře.

Autor: Jiří Mánek

471 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?