Studenti na organizaci maturitního plesu výrazně ušetří

Náklady na financování plesů se citelně zredukují. Rozhodla o tom Rada města Strakonice.

penize,,Rada města po projednání souhlasí s bezplatným poskytnutím prostor v Domě kultury ve Strakonicích žadatelům pro potřeby konání maturitních plesů formou výpůjčky. Služby související s užíváním prostor budou hrazeny v plné výši.“ Tak zní konečné usnesení.

Získat finanční prostředky na realizaci maturitního plesu není zcela jednoduché, a tak se radnice rozhodla studentům vyjít vstříc. Nyní tedy budou prostory Domu kultury poskytovány bezplatně. Návrh prosadil ředitel MěKS František Christelbauer.

Právě výdaje maturitních ročníků se v uplynulých měsících staly rozepří mezi studenty a představiteli města. Rozhodnutí o finanční úlevě proto střední školy uvítaly.

 

Související článek:

http://www.estrakonice.cz/clanky/5598-reditel-christelbauer-maturantum-klesnou-naklady-o-40-opozice-kupujete-si-hlasy/

 

Zaujal Vás tento článek? Zapojte se do diskuze!
Pravidla komentářů:
1) diskutující se podepíše svým celým jménem,
2) je zakázáno kohokoliv urážet a vulgárně napadat,
3) nesplnění alespoň jedné z těchto podmínek znamená smazání komentáře.

Autor: Lukáš Houdek

923 views
Líbil se vám tento článek?

5 komentářů

  1. Oberfalcer R. st. (15. prosince 2015 v 4:06)

    Vaše poznámka – výdaje maturitních ročníků se v uplynulých měsících staly rozepří mezi studenty a představiteli města. Já nic nevím o rozepři mezi studenty a představiteli města. Pane Houdku, mohl by jste jmenovat konkrétně někoho, kdo z představitelů města měl spor se studenty o nájemném za maturitní ples? Já o nikom nevím, vy ano? Prosím jmenujte a s kterými studenty ty spory měl. Sám jsem zvědav. Ta větička je totiž zlovolná a navozuje dojem, že Rada ulevila studentům pod tlakem jakési rozepře. Pravda je ovšem taková, že p. Christelbauer přišel sám s návrhem a Rada mu ho schválila, aniž by jakékoliv „rozepře“ zaznamenala. Myslel jsem, že už jste se tohoto kroutícího zlozvyku zbavil, ale zřejmě jsem se zmýlil.

    • Lukáš Houdek (15. prosince 2015 v 10:40)

      Otázku vysokého nájemného kritizovali studenti na besedách. Je dobře, že pan Christelbauer z vlastní iniciativy přišel s tímto návrhem.

  2. Pavel Vondrys (17. prosince 2015 v 5:39)

    Pan Christelbauer nejprve z vlastní iniciativy navrhnul radě města výrazné zvýšení nájemného a ceny služeb a lekl se /on nebo ještě někteří další/ negativních reakcí z řad studentů.

  3. František Christelbauer (18. prosince 2015 v 9:31)

    Pan Vondrys zde záměrně lže! Žádné zvýšení nájemného jsem radě města nenavrhnul! A tudíž se cena za nájemné nezvedla! S cenou služeb se nehýbalo minimálně dvacet let. Některé služby jako například úklid se neúčtovaly vůbec, což mnoha soukromým subjektům, které si v prostorách města pořádaly svoje akce náramně vyhovovalo. Mně nejde o jednotlivce (slevičky kamarádíčkům), ale o pomoc studentům potažmo jejich rodičům.

    • Lukáš Houdek (21. prosince 2015 v 9:10)

      Domnívám se, že není důvodu ke konfrontaci. Studenti se opravdu navýšení ceny obávali, jejich černé scénáře byly skutečné, s řadou z nich jsem se o tom bavil. Rovněž jsem mluvil s některými třídními učiteli, kteří byli nešťastni z toho, že zdražení pro ně znamená na poslední chvíli nové výdaje. Nakonec vše dopadlo obráceně. Naštěstí.

Nechcete pejska k adopci?