Basketbalová bitva SEVER proti JIHU

V pátek 8. dubna se do Sportovní haly STARZ vydaly děti základních škol na basketbalovou bitvu SEVER proti JIHU školské minibasketbalové ligy.

V rámci této akce, kterou organizovalo SKB Strakonice, se diváci seznámili s akcí „Každý koš pomáhá“ a také byla představena historie strakonického basketbalu.

Tu dětem vyprávěly strakonické legendy – pánové Miroslav Vondřička, Vlastimil Pobořil a Bořivoj Korejs. Mezi dalšími hosty, kteří tuto akci navštívili, bychom mohli najít Jiřího Novotného, který zastupoval českou basketbalovou federaci, Jakuba Bažanta a Petru Bažantovou.

Hlavním bodem celého dne byl zápas ALL STARS Sever proti Jihu. Na straně severu hrály děti z basketbalových kroužků ZŠ FLČ a ZŠ Poděbradova, za jih hrály děti ZŠ Dukelské a ZŠ Povážské.  Do hlediště si našli cestu spolužáci hráčů ze všech základních, a dokonce i mateřských škol (MŠ Na Míru a MŠ Povážská). Mezi zápasy se konaly různé soutěže, do kterých se zapojily všechny děti. I ty, které byly v roli diváků. O poločase sehrály zápas děti ze ZŠ Volyně a ZŠ Borotín. V rámci programu byly sehrány ještě dva přátelské zápasy s týmem USK Praha. Na hřišti se v průběhu celého dne vystřídalo přibližně 500 dětí.

foto
Zápas ALL STARS vyhrál tým Severu. Ve všech odehraných zápasech nešlo o výsledek, ale hlavně o radost ze hry, kterou měly všechny děti, které se do zápasů zapojily.

Celým programem provázel František Mareš.

Hlavní myšlenkou celé akce bylo představit basketbal dětem, dát jim možnost si tento sport vyzkoušet a říci, kde mohou basketbal začít hrát.

foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7

 

Autor: Aleš Svoboda

722 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?