Myslel to opravdu vážně? Chybí peníze, nebo vůle k realizaci projektů?

„Na radnici po vás leží projekty na opravy komunikací za dvanáct milionů a u řady z nich už propadlo stavební povolení,“ nečekaně a zřejmě i nechtěně vyzradil radní Oberfalcer na jedenáctém zasedání Zastupitelstva města Strakonice dne 20. dubna.

Celá diskuze se odehrála během ostré slovní přestřelky mezi ním a opozičním zastupitelem Pavlem Pavlem /Jihočeši 2012/. Dřívější radnice se hájila, že zodpovědně připravovala řadu oprav strakonických ulic, jež s ohledem na změny, které přinesly poslední komunální volby ve Strakonicích, už nemohla zrealizovat. Mimo jiné se například chystala i rekonstrukce druhé poloviny Velkého náměstí, která však byla zablokována při nekončících sporech mezi Rudolfem Oberfalcerem /Strakonická Veřejnost/ a radnicí pod vedením Pavla Vondryse /Jihočeši 2012/.

penize„Nepokračovat v opravách a nechávat propadnout platná stavební povolení je svědectví o opravdu vlažném pracovním nasazení nové radnice,“ říká někdejší místostarosta a krajský radní Pavel Pavel. Rovněž pohled na některé rozpočtové rámce napovídá, že peněz na opravy městských komunikací by měl být dostatek.

V průběhu minulého volebního období byl totiž prosazen dlouhodobý pronájem vodohospodářského majetku města. Ten ročně do jeho rozpočtu přináší více jak 43 milionů korun. Primárně je tato částka vyčleněna na opravy výše zmíněné vodohospodářské infrastruktury v majetku města. Současně s opravou toho, co je pod zemí (rozvody vody a kanalizace), lze však z těchto peněz opravit i to, co je na povrchu – místní komunikace.

Proč se tak neděje a proč současná radnice u připravených projektů nechává raději propadat platná stavební povolení, to se již veřejnost nedozvěděla.

Následný politický vývoj ukáže, zda se jednalo o plané výmluvy na nedostatek, nebo bylo prozrazeno více než původní úmysl.

Autor: Lukáš Houdek

1 280 views
Líbil se vám tento článek?

2 komentářů

  1. Oberfalcer (28. dubna 2016 v 2:13)

    Tedy pane Houdku, to je neuvěřitelné, jak dokážete překroutit nepřekroutitelné. Vše začalo na zastupitelstvu tím, že pan Vondrys nabádal koalici, aby nedávala na přípravu projektu přádelny 4,5 mil. Kč, ale jen 1,0 milion z hlediska opatrnosti. Já jsem mu oponoval tím, že je škoda, že nebyl tak opatrný, když starostoval a uvedl jsem, že po jeho vládnutí jsme zdědili na 40 projektů jenom v oblasti oprav chodníků a ulic, za něž utratil 12 mil. Kč aniž by realizoval jeden jediný z těchto projektů a navíc mnohé z nich měli již propadlé stavební povolení, jak ty projekty byly staré. A vy z toho uděláte, že nové vedení nechalo propadnout stavební povolení!!! Navíc nemáte vůbec ánung o tom, že peníze pro vodohospodářské účely nejdou použít na opravu povrchů komunikací. Protože tento blábol neustále omílá pan zastupitel Pavel Pavel, domnívám se, že tento článek jste ani nepsal vy, nýbrž někdo takový jako právě Pavel Pavel, který už začíná být proslulý tím, že je neustále mimo mísu a často ani neví, o čem se právě na zastupitelstvu hovoří. On, který je proslulý svou leností za hranice okresu, mluví o vlažném pracovním nasazení stávající koalice, to je tedy gól!

  2. Pavel Sovák (28. dubna 2016 v 5:02)

    Koukám, že potrefená husa se v politice vždy ozve 😀

Nechcete pejska k adopci?