Strakoničtí biatlonisté závodili v letním biatlonu a získali titul krajského přeborníka

S koncem zimní sezóny začala mladým biatlonistům SK Biatlon Strakonice příprava na letní biatlonové závody, které budou zakončeny podzimním mistrovství ČR.

První regionální závody Českého poháru se konaly v Berouně a dvakrát v Plzni. Nejlépe se vedlo v kategorii přípravky Barboře Silovské, která dokázala obsadit samá první místa, a dorostencům Janu Novákovi a Antonínu Hanušovi. Velmi dobře se dařilo i juniorce Kateřině Jeníčkové a dorostenkám Mirce Chvalové a Štěpánce Hanušové. Umístění v první desítce obsazovali také žáci Jonáš Novotný, Johanka Hůrková, Jan Houška, Vojtěch Silovský a Barbora Bočková.

Oblastní vytrvalostní závod v Starém městě pod Landštejnem v sobotu 7. května byl zároveň i krajským přeborem. Za silné účasti domácích závodníků a klubů z Plzně, Prahy, Vimperka, Železné Rudy a dalších si naši závodníci nevedli vůbec špatně. Jako tradičně v této sezóně se dařilo Barboře Silovské, která odběhla výborný závod a i s jedním netrefeným terčem získala druhé místo.

Za starší žákyně se se silnou konkurencí utkaly Johanka Hůrková a Barbora Bočková. Ve stejné kategorii žáků se nejlépe umístil Jonáš Novotný na sedmém místě, s drobným odstupem Vojtěch Silovský a Jan Houška. Štěpánka Hanušová po bojovném výkonu a slušné střelbě obsadila čtvrté místo, stejně i Mirka Chvalová, jež byla nejlepší jihočeskou závodnicí a po zásluze se tak stala i krajským přeborníkem. Opravdu krásný závod předvedl Antonín Hanuš, kterému druhé místo zajistilo obhajobu přeborníka kraje z loňského roku. Po kvalitním výkonu doběhl Jan Novák na pátém místě. Juniorka Kateřina Jeníčková obsadila první místo a též získala titul přeborníka. Za muže závodil Jan Braun.

index

Vlevo Antonín Hanuš – přeborník Jč kraje v letním biatlonu pro rok 2016

Závody k vidění také na Strakonicku

V krásném prostředí areálu Skalnice u Střelských Hoštic se v neděli konal oblastní závod letního biatlonu ve sprintu, jehož organizace se ujal domácí SK Biatlon Strakonice. Za účasti domácích závodníků, Starého města pod Landštejnem, 2 oddílů z Plzně, dále ze Železné Rudy, pražské Kapslovny, Vimperka a Stach. I zde byly strakonické barvy vidět.

Opět na sebe upozornila čistou střelbou a prvním místem Barbora Silovská, Štěpánka Hanušová děleným druhým místem s favoritkou závodu, prvním místem a čistou střelbou ve stoje Antonín Hanuš. Velmi kvalitní výkon předvedl Josef Boček v kategorii muži C, jenž by se tímto prosadil na první místo i v mladší kategorii muži B. První místa ve svých kategoriích získali dorostenka Mirka Chvalová, juniorka Kateřina Jeníčková, v ženách Kateřina Kučerová a v mužích A Jan Braun. Dorostenec Jan Novák obsadil druhé místo, ze žákyň C Johanka Hůrková páté místo, následována Barborou Bočkovou a Patricií Němcovou. Jonáš Novotný potvrdil stoupající formu šestým místem před Janem Houškou a Vojtěchem Silovským.

Letní biatlonová sezóna je teprve na začátku, ale její první velká soutěž se již rychlými kroky blíží. Mladé i dospělé závodníky čeká první závod Český pohár v letním biatlonu v Letohradu, které se budou samozřejmě účastnit i strakoničtí biatlonisté.

Držme jim palce!

 

biatlon

Zcela vlevo Štěpánka Hanušová na děleném 2. místě při strakonickém závodu

 

biatlon2

Barbora Silovská těsně před startem svého vítězného závodu

 

biatlon3

Vojtěch Silovský před startem

 

biatlon5

Štěpánka Hanušová při rozcvičování na startu

 

biatlon4

Barbora Silovská na nejvyšším stupni při závodu letního biatlonu v Plzni

 

biatlon6

Antonín Hanuš na trati závodu…

 

biatlon7

… a unaven po doběhu

 

Autor: Radek Sosna

949 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?