Mladí lyžaři absolvují letní přípravu II

Letní příprava pokračovala biatlonovým soustředěním. Další týden se starší žactvo a dorost zúčastnilo letního kempu v lyžařském areálu v Novém Městě na Moravě. Výborné zázemí sportovci využili k tréninku na kolečkových lyžích i k biatlonové střelbě.

Tento kemp absolvují letos mladí strakoničtí lyžaři a biatlonisté poprvé, i díky spolupráci se Ski Sokolem Stachy. Trenérsky ho zajišťovali Jan „Johny“ Braun, Míra Hanuš a Jiří Jeníček, své první trenérské zkušenosti získává i Kateřina Jeníčková (ač ještě závodnice juniorského věku). Pravidelný trénink je doplněn i večerním fotbálkem Stachy vs. Strakonice.

IMG_20160729_135109

Kempu se zúčastnili (zleva): Kateřina Jeníčková, Johanka Hůrková, Miroslava Chvalová, Antonín Hanuš, Vojtěch Silovský, Jonáš Novotný (Jan Novák se omluvil a Štěpánka Hanušová onemocněla těsně před odjezdem).

„Soustředění ve světově proslulé Vysočina aréně je pro nás úžasnou příležitostí, zažít si stále doznívající atmosféru nedávného, tolik úspěšného, mistrovství světa v XC MTB. Nové Město na Moravě je místem, kde čeští sportovci vybojovali již mnoho medailí a je pro nás velkou ctí trénovat v jejich stínu. Věřím, že se na výcvikové tábory sem budeme tradičně vracet,“ doufá trenér Johny Braun.

IMG_20160725_172313

Mezi střelbou: (zleva) Antonín Hanuš, Kateřina Jeníčková, Miroslava Chvalová.

 

 

IMG_20160725_174101

Trénink střelby: vpředu Mirka Chvalová (střelba ve stoje), uprostřed Tonda Hanuš (ležka), vzadu Kačka Jeníčková (stojka).

 

Kemp vyvrcholil přesunem na šumavský Zadov, kde se v neděli 31. 7. 2016, spolu s ostatními členy strakonického klubu, zúčastnili krosového závodu Šumava Trail Run Zadov. Natrénované kilometry jim přišly k duhu, neboť v tomto závodě ve svých kategoriích zvítězili Johanka Hůrková a Antonín Hanuš, Vojtěch Silovský přidal druhé místo. I další strakoničtí lyžaři a biatlonisté přidali výborné výkony – od nejmladší, v kategorii do 5 let závodící Beáty Brandové, až po muže Josefa Bočka.

V srpnu pak čeká na mladé lyžaře a biatlonisty třetí z řady letních kempů, tentokrát na Kubově Huti, po kempu se přesuneme na závody na kolečkových lyžích ve Vimperku a hned na druhý den v Krušlově u Čkyně. Dále nás čeká tradiční závod Běh městem ve Strakonicích a pak již finále Českého poháru v letním biatlonu a Mistrovství ČR v jednotlivých kategoriích.

Je vidět, že i letní program lyžařů a biatlonistů je pěkně nabitý…

Autor: Radek Sosna

833 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?