Ski klub Strakonice na Šumava Trail Run Zadov

Šumava Trail Run Zadov – to je oficiální název závodu, který se konal v neděli 31. 7. 2016 na šumavském Zadově. Nedělnímu závodu předcházel sobotní závod seriálu Kolo pro život. Pořadatelem obou závodů je sportovní agentura Petr Čech Sport. Start a cíl byly na lyžařském stadionu a tratě vedly částečně po lyžařských závodních tratích a dalších cestách v překrásném okolí Zadova.

 

039

Start trasy B na 11 km: uprosřed dorostenci Ski klubu Antonín Hanuš (modré triko, 165), Filip Boček (zelené, 167) a Jonáš Novotný (modré, 168).

 

Závodníci SKI KLUBu Strakonice se na závod přesouvali přímo z týdenního letního kempu v Novém Městě na Moravě a v nedělním krosovém závodě byli hodně vidět.  Již v kategorii nejmenších dětí do 5 let získala s těsnou ztrátou na vítězku 3. místo Beáta Brandová. Stejné umístění si vyběhla také Barbora Silovská v kategorii dětí 8–9 let. Kryštof Brand doběhl šestý v kategorii dětí 10–11 let, ve stejné kategorii děvčat Tereza Vlasáková pátá. To nejlepší, ze strakonického pohledu, však mělo teprve přijít. Kategorii dětí 12–13 let totiž mladí lyžaři ze Strakonic zcela ovládli – Johanka Hůrková vyhrála závod děvčat, stejný úspěch se podařil Janu Houškovi mezi chlapci. Na stupně vítězů ho ještě doprovodil druhý Vojtěch Silovský!

 

015

Beáta Brandová (Ski klub Strakonice) na 3. místě.

 

018

Barbora Silovská (Ski klub Strakonice) na 3. místě.

 

021

Vítězná Johanka Hůrková (Ski klub Strakonice).

 

024

Vítězný Jan Houška a druhý Vojtěch Silovský (oba Ski klub Strakonice).

 

V dorosteneckých kategoriích doběhl Jonáš Novotný na 5. místě mezi mladšími dorostenci. Dorostenci stejně jako junioři, juniorky, ženy a muži absolvovali trasu B dlouhou 11 km. Mezi juniory se blýskl vítězstvím Antonín Hanuš, Filip Boček doběhl na 4. místě a Miroslava Chvalová skončila druhá.
„Takže ze strakonického pohledu super zakončení celého soustředění,“ říká trenér Jan Braun.

 

013

Johanka Hůrková v cíli svého závodu.

 

012

Vojtěch Silovský při doběhu do cíle.

 

011

Jan Houška v cíli svého vítězného závodu.

 

040

Josef Boček v cíli svého závodu na 21 km.

 

Autor: Radek Sosna

866 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?