Vzpomínka na 17. listopad

Představitelé vedení města Strakonice společně se členy Rady města Strakonice si připomněli události sedmnáctých listopadových dnů let 1939 a 1989. Stalo se tak v předvečer státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii, položením květiny a zapálením svíček u kostela sv. Markéty ve Strakonicích.

svickyVzpomínkového setkání a symbolického zapálení svíček se v předvečer státního svátku 16. listopadu 2016 společně s vedením města zúčastnili členové Rady města Strakonice, administrátor Římskokatolické farnosti ve Strakonicích P. Roman Dvořák a necelá padesátka občanů Strakonic.

Vzpomínkové proslovy zahájil starosta města Břetislav Hrdlička, který zdůraznil nutnost připomínat si svobodu a demokracii ve které díky těmto historickým událostem žijeme. Následovala řeč z úst administrátora Římskokatolické farnosti P. Romana Dvořáka, který naopak vzpomněl důležité role mládeže a studentů v tragických listopadových dnech roku 1939, stejně jako dnů před dvaceti sedmi lety.

Starostou města byli i občané vyzváni k proslovům. Po samotném vzpomínkovém aktu se na místě živě diskutovalo s představiteli města.

Markéta Bučoková, PR

 

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Autor: Markéta Bučoková

762 views
Líbil se vám tento článek?

5 komentářů

  1. Petr Dvořák (20. listopadu 2016 v 3:15)

    Kam chodila paní Bučoková do školy?

    • Senior (20. listopadu 2016 v 6:10)

      Pan Dvořák má potřebu opravovat chyby ? Do toho , ať čtenář vidí , jaké vzdělance mají Strakonice . 17. listopad , koho to ještě zajímá ?

      • Petr Dvořák (22. listopadu 2016 v 6:43)

        Tisková mluvčí musí mít určitou úroveň. Na tomto článku je vidět, že vzdělanců moc nemáme.

        • Senior (22. listopadu 2016 v 1:55)

          Naštěstí ale máme ve Strakonicích občany Vaší úrovně , takže v průměru dobré ne ?

          • Šnobr (22. listopadu 2016 v 5:39)

            Ještě že máme ve Strakonicích lidi, kteří všechno umí komentovat.

Nechcete pejska k adopci?