Akce domácí násilí

Starosta města Břetislav Hrdlička podpořil akci „Zkus to říct“, která za podpory města Strakonice a Domu kultury Strakonice proběhla v neděli 5. 3. 2017. Akci zaštítěnou cvičitelkou Hanou Kynychovou ve Strakonicích navštívila celá stovka žen.

Pohyb pomáhá je tour Hany Kynychové, které podporuje program „Zkus to říct“, zaměřený na problematiku domácího násilí páchaného na ženách.

vlajkaNedělní program zahájil starosta města Břetislav Hrdlička, který pozdravil přítomné a vyslovil podporu projektu. „Dopouštět se násilí na slabších je skrytou hrozbou současné společnosti a je dobře, že se o ní začíná veřejně mluvit“, podotknul starosta města ve svém vystoupení.

Poté už přišlo na program cvičení, které střídaly jednotlivé přednášky.

Vedení kulturního domu poskytlo pro účely této akce prostory zcela zdarma, čímž akci velmi pomohlo. Poděkování vyjádřila zástupkyně Policejního prezidia ČR Petra Literová.

 

                                                                                                                Markéta Bučoková, PR

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Autor: Markéta Bučoková

600 views
Líbil se vám tento článek?

3 komentářů

  1. senior (11. března 2017 v 5:11)

    A stále si ženy stěžují . To je rovnoprávnost , že ? Jestlipak pan starosta také podpoří cvičení pro muže , kterým ubližují ženy ? Dle mého názoru naprosto zbytečná akce sloužící zejména pro zviditelnění paní Kynychové . Nebo také předcvičuje zdarma ? Vedení kulturního domu by mohlo víc přemýšlet , komu poskytnout prostory zdarma . Nemyslím si , že by to měli být podobné okázalé celostátní akce . Nacvičují v kulturáku zdarma místní ochotníci nebo hudební soubory ?

    • Mlaďoch (12. března 2017 v 8:27)

      Seniore, víš že víc je občas horší než míň?

    • Kamil Kůta (26. března 2017 v 1:28)

      11.3. 2017 – eStrakonice vydává tiskovou zprávu radnice
      11.3. 2017 – iStrakonice blahopřeje Pavlovi Pavlovi k narozeninám
      Senior nebo Zoch tenhle rozdíl nikdy nepochopí.

Nechcete pejska k adopci?