Insolvenční poradna ve Strakonicích

Bezplatná insolvenční poradna začne pracovat i ve Strakonicích. Sociální projekt, jehož partnery jsou Krajský úřad České Budějovice, Jihočeský kraj, Krajský soud v Českých Budějovicích a Regionální středisko České advokátní komory pro Jižní Čechy, dále Spolek insolvenčních správců České Budějovice a Pobočka Probační a mediační služby pro Jihočeský soudní kraj je plně podpořen vedením města Strakonice.

Prvotní iniciativa vzešla od vedení Krajského úřadu České Budějovice. Tam také začala první insolvenční poradna v kraji pracovat již více než před rokem. Na základě výsledků její práce partneři projektu nabídli spolupráci při jejím rozšíření napříč celým Jihočeským krajem.

Na základě pověření vedením města připravili tajemník městského úřadu Strakonice Vladimír Stroner a vedoucí sociálního odboru Lenka Vysoká podmínky pro její vznik tak,  aby na jejich základech začala insolvenční poradna pracovat i v našem městě, počínaje květnem 2017.

vlajkaKaždý první čtvrtek v měsíci, počínaje měsícem květnem, bude poradna fungovat v prostorách pracoviště  Obecního živnostenského úřadu Městského úřadu Strakonice, v budově Na Stráži č. p. 270, kde je také poradna pro konzultace s ČOI.

Právní poradu zadluženým lidem zde budou poskytovat výhradně akreditovaní členové České advokátní komory a Spolku insolvenčních správců, kteří bezplatně doporučí další možné postupy a řešení situace.

Stěžejním programem projektu je pomoc občanům, kteří se ocitli v  komplikované finanční situaci osobního zadlužení. Tito lidé jsou mnohdy terčem nekalých praktik společností nabízejících vyřešení jejich složité situace, ovšem za přemrštěné finanční částky vedoucí mnohdy k likvidaci těchto osob.

Projekt provozu insolvenční poradny oficiálně představí starostovi města v úterý 18. 4. 2017 ředitel Krajského úřadu Jihočeského kraje JUDr. Milan Kučera a budou mu přítomni vedle zástupců Městského úřadu Strakonice i místopředseda Krajského soudu v Českých Budějovicích JUDr. Ing. Zdeněk Strnad, Ph. D., předseda spolku insolvenčních správců Mgr. Jan Kubálek, za advokátní komoru JUDr. František Smejkal a další.

 

Markéta Bučoková, PR

 

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Autor: Markéta Bučoková

860 views
Líbil se vám tento článek?

2 komentářů

  1. Senior (4. dubna 2017 v 6:54)

    Jak symbolické , insolvenční poradna ve Strakonicích . Investigativní žurnalista by zajisté napsal . Léčba předlužených občanů v předluženém městě . Jen mě tak napadlo jaká škoda , že léčebna příznaků předluženosti nebyla ve Strakonicích otevřena nejen pro občany , ale i pro komunální politiky již v minulých volebních obdobích . Město Strakonice nemuselo stavět nesmyslně velkou školu proto , aby v ní našlo práci hodně kantorů , údajně dle požadavků centrály ČSSD ( výrok bývalé strakonické komunální političky zveřejněný v týdeníku Strakoniko ). Město mohlo mít jak školu , tak peníze na údržbu obecního majetku , i na potřebné investice .
    Hlavně , že poradna začne fungovat alespoň nyní . I tak bych doporučoval vyhradit pár poradenských hodin pro komunální politiky současné . Člověk nikdy neví , co je může napdnout , když do voleb je ještě daleko .

    • Pavel Sovák (5. dubna 2017 v 7:13)

      Pro některé bychom kvůli jejich komentářům měli ještě zavést psychologickou poradnu.

Nechcete pejska k adopci?