Junior odehrál další zápasy

 

Mladší dorost FK Junior Strakonice

SKP České Budějovice : FKJS 1:2 pen (0:0)
Utkání začalo domácím náporem, který vyústil v jejich drtivý tlak. První poločas jsme jen bránili a měli co dělat, abychom neinkasovali. Domácí trefili dvakrát břevno, navíc náš gólman chytil další dvě tutovky domácích. Přesto naše naděje na zisk bodů žila dále.
Do druhé půle jsme nastoupili aktivněji, zlepšili pohyb ve středu hřiště, nasadili více bojovnosti a vyrovnali hru v poli. Ve 49. minutě jsme však bohužel inkasovali, ale o pět minut později se nám podařilo po jednom z našich rychlých brejků a důrazem před brankou domácích vyrovnat. Konec utkání jsme museli dohrát v deseti, vyloučen byl zbytečně náš kapitán. Domácí se i s nemalou pomocí sudího snažili rozhodnout ve svůj prospěch, utkání však se štěstím pro nás v normální hrací době nenašlo vítěze.
Následovaly pokutové kopy, ve kterých jsme byli šťastnějším týmem. Rozhodla až osmá série. Náš gólman skvěle zlikvidoval dva pokutové kopy, naši střelci se kromě jednoho nemýlili a připsali jsme si tedy na konto další dva bodíky, které potěší.

Branka: FKJS  54. Vaněček

Penalty FKJS – Braťka, Šimek, Šourek, Viktora, Suchý, Fábera, Pavelka proměnili, Pavlík nedal.

Sestava FKJS – Lukeš, Hlava, Šimek, Pavlík, Viktora, Vaněček, Brož, Braťka, Šourek, Fábera, Mareš, Suchý, Novák, Hokynář, Pavelka.

Střely – 15:7

Rohy – 4:1

 

Starší dorost
SKP ČB – FK Junior Strakonice 0:1 (0:1)

Branka: Tůma Pavel

Sestava: Uhříček – Vaněček, Šimek, Kostka (C), Čapek – Tůma, Suchý, Bálek, Petráň – Chvosta, Juhanák

Střídali: Brož, Kučera

fotbalovy_micK utkání jsme nastupovali s tím, že jsme chtěli navázat na kvalitní výkon z prvního utkání, a to se nám povedlo. Jak herně, tak výsledkem.
V úvodu zápasu měli domácí mírnou územní převahu, ale naše obrana pracovala pozorně a domácí jsme do žádné šance nepustili.
S přibývajícími minutami jsme hru vyrovnali a začali mít více ze hry. Ve 44. minutě jsme se ujali vedení, když za vápnem vystřelil Tůma a jeho mírně tečovaná střela skončila v síti domácí branky.
Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a byli lepším týmem. V 58. minutě po kombinační akci skončila střela Suchého na břevně domácí branky.
V samém závěru utkání nás domácí přitlačili na naši polovinu, ale jejich závěrečný tlak jsme zvládli a odvážíme si zaslouženě tři body.

 

Mladší žáci
Č. Krumlov – FKJS              7:2 (5:1)

Soupiska FKJS: Janda Matyáš – Reindl, Prokop (c), Fürbach, Voják, Košek, Kočí, Sokol, Velek, Hájek

Branky FKJS: Hájek 2x (5. a 45. minuta)

K úvodnímu utkání sezóny v KP jsme museli odjet se značně okleštěnou sestavou. Aby toho nebylo málo, tak se k absenci klíčových hráčů z důvodu dovolené (Lukáš Zvonek, Maxim Štöger, Jakub Straka) na poslední chvíli přidal Jiří Steiner (zlomený prst na noze).

Úvod zápasu pro nás vyzněl nadějně, kdy jsme šli v 5. minutě do vedení Vláďou Hájkem, a i když otěže zápasu drželi krumlovští, mohli jsme navýšit z vyložené šance na 2:0 (Vláďa Hájek a Eda Košek), bohužel jsme neproměnili. O osudu utkání se rozhodlo v rozmezí 17. až 32. minuty, kdy nám soupeř nasázel 6 branek! Vytvořili jsme si několik dalších šancí (Vláďa Hájek, Eda Košek, Patrik Fürbach), využili pouze jednu (Vláďa Hájek 45. minuta). Soupeř uzavřel skóre v předposlední minutě a zcela po zásluze bere 3 body. Přehrával nás prakticky po celý zápas, vytvořil si více šancí, a to nás ještě podržel brankář.

 

Starší žáci
Č. Krumlov – Junior  2:0 (0:0)

Sestava: Jáchym – Macht, Bártík, Kafka, Pomej – Kuncl, Doležal, Bambásek, Němejc, Žilák, Fligiel – Čumpelík, Kylberger, Virostek, Vančura

První mistrovské utkání nám nevyšlo dle představ, chyběla nám přesnost, pohyb po hřišti a proměňování šancí, kterých bylo v tomto utkání hodně málo. Soupeř byl fotbalovější, bojovnější, rychlejší na míči a hlavně vyhrával osobní souboje a své dvě nabídnuté šance proměnil ve vítězství.

 

Autor: Lukáš Linhart

505 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?