Běh okolo Kuřidla již po sedmnácté jako Memoriál Františka Kováře

Tradičně první říjnovou sobotu, letos tedy 7. 10. 2017, se uskuteční již 37. ročník Běhu okolo Kuřidla. Jde o závod v přespolním běhu a lyžařském krosu pro všechny věkové kategorie otevřený jak závodníkům, tak i široké veřejnosti (hobby).

Organizátoři tohoto závodu ze strakonického Ski klubu se  rozhodli v roce 2001, kdy znovuobnovovali tradici a navazovali na předchozí Běh kolem Kuřidla, věnovat tento závod dlouholetému trenérovi a vychovateli mnoha úspěšných generací strakonických lyžařů běžců panu Františku Kovářovi, který v roce 2000 zemřel.

 

IMG_0003

František Kovář (vlevo) se svým následovníkem Vaškem Půbalem při závodech na Zadově.

 

Závod se koná po polních a lesních cestách v okolí vrchu Kuřidlo v městské části Strakonice – Habeš.

Přihlášky je možno zasílat elektronicky na skiklubst@gmail.com

Prezentace závodníků a výdej startovních čísel je v den startu od 8:30 do 9:30 v sálu restaurace v Habeši, kde je také možnost občerstvení. Děti do 10 let závodí zdarma, žákovské kategorie platí startovné 20,-Kč a dorost a dospělí 50,-Kč.

 

bok_2008

Závodu se zúčastňují desítky především mladých závodníků.

 

Závod proběhne pod záštitou radního Jč kraje Pavla Hrocha a za podpory města Strakonice.

Další informace o závodu najdete na http://kuridlo-strakonice.webnode.cz/

Organizátoři zvou nejen všechny závoděníchtivé (hlavně děti a mládež), ale i diváky. Přijďte si na začátku podzimu pobýt na čerstvém vzduchu, zazávodit či alespoň zafandit.

 

Ve fotogalerii jsou snímky z předchozích ročníků:

 

 

 

Autor: Radek Sosna

1 321 views
Líbil se vám tento článek?

10 komentářů

  1. Oberfalcer (3. října 2017 v 4:18)

    To je dobré, dotaci na závod dá město Strakonice, ale prsit se tam bude nějaký Hroch z kraje, zřejmě kolega Jihočech 2012 :-).

    • senior (3. října 2017 v 7:16)

      Dobrý postřeh , sám jsem si při prvním přečtení nevšiml . Kraj je holt kraj , peníze jsou jen od města. Myslím si , že bez té záštity by se závodníkům tak dobře neběhalo . Hroch je Hroch ! ? (:-()

  2. Senior II (3. října 2017 v 3:53)

    Akce , za kterou zaslouží pan Sosna velké poděkování . Na fotografiích velké legendy strakonického lyžování – Franta Kovář , Láďa Matějka , Vašek Půbal , Honza Žák a další připomínají slavné období strakonických lyžařských běžců i sjezdařů na Zadově a Kubovce . Snad ale není nutné , aby si zrovna po boku sportovců přihříval předvolební polívčičku kdokoliv za Jihočechy 2012 . Nebo má nějaké zásluhy??

    • Oberfalcer (4. října 2017 v 9:54)

      Přesně tak. Jedině snad, že by si pan Hroch dal závodně jedno kolečko, aby pak nebyl skutečným hrochem, to by šlo ne? Pane Sosno, vyžeňte ho se proběhnout :-).

  3. Radek Sosna (4. října 2017 v 4:26)

    Vážení pánové,

    několik upřesňujících informací pro vás:

    1.) záštita radního kraje je spojena s finanční dotací, kterou využijeme na organizaci závodu, stejně jako finanční dotaci od města
    2.) nemám informace o tom, že se pan radní Hroch závodu osobně zúčastní, takže pro pana radního Oberfalcera: nikdo se „prsit“ pravděpodobně nebude
    3.) snažíme se vyzdvihnout každého ochotného dárce, který nás finančně podpoří, v tomto případě jak pana radního kraje, tak i město Strakonice
    4.) nevím o jaké předvolební polívčičce píšete, ale Jihočeši 2012 jsou krajským hnutím, které do celostátních voleb nekandiduje, a jestli se nemýlím, tak v letošním roce se konají volby parlamentní, ne krajské ani komunální
    5.) já osobně jsem se naučil nemíchat politiku a sport dohromady, i když je to někdy dost těžké. Jak vidět, tak akce, kterou pořádáme hlavně pro děti a mládež ve svém volném čase a bez nároku na honorář přesto někomu leží v žaludku

    PS: Možná si pan radní Oberfalcer vzpomene na podzim 2014, kdy před komunálními volbami nám kdosi v místě startu závodu přes noc vyvěsil předvolební banner Strakonické veřejnosti a právě on byl v těchto místech vidět na náhodné procházce. Takže než začneme kritizovat ostatní, zameťme si před vlastním prahem…

    • Senior (4. října 2017 v 9:26)

      OK pane Sosna , vysvětleno . Nemyslím si , že by tato akce někomu „ležela v žaludku “ . Možná stačilo napsat , že závod proběhne za finanční podpory města Strakonice a rady Jihočeského kraje . Proč záštita pana Hrocha ? On dává finance ze svého ? Když pokládáte za nutné jmenovat pana Hrocha , jmenujte i konkrétního zástupce města . Příště si na “ záštitu “ vyberte někoho jiného , než Jihočecha 2012 . Představitelé tohoto hnutí , slušně řečeno , nic moc ! (:-) Jinak Vám osobně i závodníkům přeji , aby se závod vydařil .

      • Radek Sosna (5. října 2017 v 12:17)

        Nemohl jsem napsat, že akce proběhne “ za finanční podpory města Strakonice a rady Jihočeského kraje „, protože to tak není. Jedná se o individuální dotaci, která je v pravomoci každého radního, aby se rozhodl jakou akci podpoří. A podpořil nás pan Hroch jako radní Jč kraje, takže nevidím problém v tom, že jsem napsal jeho jméno. Proč hledat problémy i tam, kde nejsou? Máte snad těch reálných problémů málo, že si hledáte ještě další???

  4. senior (6. října 2017 v 2:55)

    Ale no tak , proč ta podrážděnost ? Kdo hledá problémy ? Pouze se snažím pochopit , proč musí být jmenován JIHOČECH 2012 p. Hroch , když jste se naučil nemíchat sport do politiky .

    • Radek Sosna (7. října 2017 v 7:32)

      Viz můj komentář ze 4.10….

  5. Oberfalcer (7. října 2017 v 8:22)

    Pane Sosno, z mé strany to bylo jen pošťouchnutí. Je fajn, že se staráte o závody a vedete oddíl, proto jsme vám dotaci schválili, takže žádná politika v tom není ani z vaší ani z naší strany. Kdysi jsem do lyžařského oddílu k panu Kovářovi jako malý chodil, ale přiznám se, že mne to moc nebavilo a brzy jsem skončil.

Nechcete pejska k adopci?