Junior přes statečný výkon podlehl Vimperku 1:3

FK JUNIOR STRAKONICE – TJ ŠUMAVAN VIMPERK  1:3 (0:1)

83. Zušťák z pen. – 38. Pospíchal, 73. Čech, 84. Vondrášek

Sestava: V. Reiser – Kalianko, Cibulka, Gondek, Čapek – P. Tůma, Kratochvíl (76. Ouška), T. Kostka (46. Suchý), Bálek (81. Boukalík)   – Baloušek, Maršala (62. Zušťák).

Připraven byl náhradní gólman Mára a Švejnoha.

 

Vimperk se na Křemelce prezentoval typickým „šumavským“ fotbalem, založeným na rychlosti a především důrazu. Již v 9. minutě napřáhl z 20 metrů Ketzer a Reiser se musel hodně natahovat, aby dostal míč na roh. Již za čtyři minuty si autor první střely ošklivě poranil koleno a sanitka ho odvezla rovnou na operační sál. Junior, v jehož sestavě nastoupilo trio dorostenců, hledal cestu k šancím obtížně. Až ve 25. minutě se nerozpakoval Baloušek a z 30 metrů prověřil pozornost hostujícího gólmana Hrubého. Ve 32. minutě poslal trestný kop Kostka do vápna a Baloušek z obtížné pozice hlavičkoval do břevna. Gólové zahřmění ovšem přišlo na druhé straně. Rozhodčí nechal bez povšimnutí ve vápně zraněného Kratochvíla a hosté útočné manévry zakončili umístěnou střelou Pospíchala, kterou Reiser nedokázal zkrotit.

fotbalovy_micVe druhé půli vystřídal zraněného tvůrce hry Kostku další dorostenec Suchý a žádný úprk za vyrovnáním se tak nekonal. Naopak v 58. minutě Čechovu hlavičku vykopával Čapek z prázdné branky kuriózně s pomocí břevna a tyče. V 73. minutě hosté předvedli rychlý protiútok a po centru z levé strany předskočil Čech obránce – 0:2. Teprve pak přišel na řadu Junior, v 78. minutě po centru Tůmy hlavičkoval z malého vápna Zušťák, ale Hrubý si věděl rady. Vzápětí mu pomohlo po střele agilního Tůmy břevno a dorážku Čapka rovněž zlikvidoval. Když se už zdálo, že domácím není souzená branka, přišla penalta za ruku, z níž Zušťák sedm minut před koncem snížil. Hned za minutu ovšem opět z brejku pečetil výsledek hostující kapitán Vondrášek. Přes veškeré zklamání z porážky potěšil výkon všech dorostenců v domácí sestavě.

Autor: Rostislav Hrubý

651 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?