Zastupitelé budou na mimořádném jednání diskutovat o hospodaření Teplárny Strakonice

Osm strakonických opozičních zastupitelů požádalo starostu města Břetislava Hrdličku (Strakonická Veřejnost) o svolání zastupitelstva v mimořádném termínu.

Na pořadu jednání by měla být problematika Teplárny Strakonice, a. s., zejména její hospodaření a ostatní provozní záležitosti. Teplárna je již několik měsíců bez generálního ředitele a finančního ředitele. Přitom většina ekonomických ukazatelů i přes vykazované ziskové hospodaření svědčí o tom, že se finanční zdraví teplárny stále více zhoršujeNa dodávkách tepla ze strakonické teplárny je závislých 60 % obyvatel města včetně školek, škol, domovů pro seniory, nemocnice a mnoha dalších subjektů. Město Strakonice je většinovým vlastníkem teplárny, jejíž hodnota značně přesahuje miliardu.

teplárna_houdek„Snad se konečně po třech letech, kdy je u moci Strakonická Veřejnost, opoziční zastupitelé i ostatní obyvatelé města na mimořádně svolaném jednání zastupitelstva dozvědí, kam teplárna směřuje. Zajímá nás rovněž, co bude vedení města dělat s její kriticky se zhoršující situací,“ uvedl zastupitel Pavel Vondrys /Jihočeši 2012/.

Zastupitelstvo se koná ve středu 1. listopadu 2017 od 13.00 v budově Městského úřadu Strakonice.

O problematice strakonické teplárny chtěli opoziční zastupitelé diskutovat již v září na posledním jednání samosprávy.  Tomu (a tím i výkonu mandátu některých zastupitelů) však i za cenu porušení zákona o obcích bránil předsedající starosta Hrdlička. Následně 6 členů zastupitelstva na protest opustilo jednání. Skupina opozičních zastupitelů se posléze obrátila na ministerstvo vnitra, aby přezkoumalo postup předsedajícího.

Autor: Pavel Vondrys

1 063 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?