Ski klub Strakonice v přípravě na zimu na Dachsteinu

Již tradičně zažívají první lyžování na sněhu mladí lyžaři ze Ski klubu Strakonice na rakouském Dachsteinu. Letos je počasí příjemně potěšilo, napadl čerstvý prašan (pod vrcholem v nadmořské výšce kolem 3000 m n. m. oficiální výška sněhu 212 cm) a teplota se pohybovala kolem nuly.

Dachstein3

Lyžování pod alpskými velikány

Strakonická výprava čítala celkem 12 členů – 10 závodníků a 2 trenéry (a zároveň řidiče). Od nejstarších závodníků Mirky Chvalové, Tondy Hanuše, Vojty Silovského, Honzy Houšky a Johanky Hůrkové, přes nadějné mládí Terku Vlasákovou, Hynka Nováka a Járu Zahradníka, až po nejmladší Anču Zahradníkovou a Barču Silovskou. Trenérsky celé soustředění zajišťovali Radek Sosna a Jaroslav Zahradník.

 

 
Tréninkové dávky byly během 4 tréninkových dnů naplněny beze zbytku. Trojfázové tréninky začaly ranním výběhem, na který se navázalo dopoledním a odpoledním lyžováním.  Šest kvalitních lyžařských tréninků bylo rovnoměrně rozděleno mezi klasickou techniku a bruslení. A protože únava ve svalech se kumulovala, většina ze zúčastněných využila i regeneračního plavání a koupání v místním bazénu.

 

Dachstein

Panovala dobrá nálada

 

„Velký dík patří Daně a Jardovi Kohoutovým za zajištění ubytování a cenově dostupných večeří v Altenmarku, Jardovi Zahradníkovi za pomoc s organizací a dopravou, Mildovi Bečvářovi, že si vyšetřil čas a zatrénoval si s dětmi, a všem dětem, kteří svým přístupem přispěli k hladkému průběhu celého soustředění. Takto výborné sněhové podmínky jsme tady v tomto roční období ještě neměli, v klasice ve stopě na tuhý modrý a výborné podmínky i pro skate,“ hodnotí trenér Ski klubu Strakonice Radek Sosna.

Autor: Radek Sosna

908 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?