Žáci ZŠ soutěžili o nejvšestrannějšího sportovce

Již tradiční jarní soutěží je okresní kolo OVOV, tedy Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, pod záštitou ČOV. Letos se OK OVOV znovu uskutečnilo ve sportovním areálu ZŠ Dukelská Strakonice. Soutěžilo se v 5 soutěžních disciplínách (trojskok snožmo z místa, skok přes švihadlo, hod medicinbalem přes hlavu, kliky, běh na 1000 m/driblink s míčem), jak v soutěži družstev (každá ZŠ postavila svůj tým), tak i v soutěži jednotlivců v každém z ročníků. Bojovalo se nejen o krásné medaile a poháry pro nejlepší, ale také o postup na krajské kolo této soutěže.

Letošního okresního kola se zúčastnilo na 130 žáků a žákyň. Podle systému kvalifikací nejlepší družstvo a 2 nejlepší jednotlivci v každém ročníku postupují do krajského kola, které proběhne 17. 5. 2018 v Táboře. Navíc mohou postoupit do KK i další nejlepší družstva z celého kraje tzv. na body a doplnit tak vítěze okresních kol.

dsc-3003

A jak si vedli žáci jednotlivých škol? V soutěži družstev obhájilo domácí družstvo ZŠ Dukelské Strakonice loňské vítězství a ve složení Zuzana Prokopiusová, Hana Červenková, Josefína Holá, Apolena Klejnová, Vít Kotál, Šimon Šíma, Rudolf Prušák a Zdeněk Špaček tak postupuje do KK OVOV v Táboře. Na 2. místě skončilo družstvo ZŠ Krále Jiřího z Poděbrad, ve složení Viktorie Dolejší, Adéla Johanesová, Daniela Šímová, Nicol Stranevová, Matyáš Pelc, Roman Rejžek, Michal Tíkal a Tadeáš Pelc. Také toto družstvo se na body dostalo do krajského kola.

dsc-2996

V jednotlivcích získali v jednotlivých ročnících nejvíce bodů a medaile:

Ročník 2003: 1. místo Johanka Hůrková, 2. místo Patricie Němcová (obě Poděbr., KK), 3. místo Karolína Baloušková (Duk.). místo), 1. místo Aleš Hess (Duk., KK), 2. místo Marek Nejdl (Poděbr., KK), 3. místo Lukáš Maroušek (Duk.).

dsc-2991dsc-2963

Ročník 2004: 1. místo Michaela Kollrosová, 2. místo Zuzana Prokopiusová (obě Poděbr., KK), 3. místo Blanka Červenková (všechny Duk., KK), 1. místo Michal Tíkal (Poděbr., KK), 2. místo Roman Rejžek (oba Poděbr., KK), 3. místo Matyáš Jiří Sedlecký (Duk.).

dsc-2965 dsc-2989

Ročník 2005: 1. místo Josefína Holá, 2. místo Hana Červenková, 3. místo Lucie Zelinková (všechny Duk., KK), 1. místo Šimon Šíma, 2. místo Adam Svoboda, 3. místo Vít Kotál , 4. místo Kamil Chodl (všichni Duk., KK).

dsc-2968 dsc-2987

Ročník 2006: 1. místo Kateřina Herzigová, 2. místo Eliška Harantová (obě Poděbr., KK), 3. místo Kristýna Švecová (Poděbr.), 1. místo Rudolf Prušák (Duk., KK), 2. místo Tadeáš Pelc, 3. místo Tomáš Lukeš (oba Poděbr., KK).

dsc-2971 dsc-2976

Ročník 2007: 1. místo Kristýna Lagronová (Poděbr., KK), 2. místo Nella Blažková, 3. místo Apolena Klejnová (obě Duk., KK), 1. místo Roman Beneš (Poděbr., KK), 2. místo Adam Miklas (Cehnice, KK), 3. místo Jakub Vanda (Duk.).

dsc-2973 dsc-2978

Ročník 2008: 1. místo Alžběta Holá, 2. místo Emma Havlová (obě Duk., KK), 3. místo Barbora Kotrbová (Poděbr.), 1. místo Jan Volf (Duk., KK), 2. místo Pavel Maroušek (Cehnice, KK), 3. místo Vítek Mikeš (Poděbr.).

dsc-2975 dsc-2980

 

Výsledky a další fotky z OK OVOV ve Strakonicích najdete na http://www.ceskosportuje.cz/sazkaolympijskyviceboj/okresni-a-krajska-kola/okres/446/

„Všem medailistům blahopřeji, děkuji i všem, kteří se na stupně vítězů nevešli, za bojovnost a snahu v jednotlivých disciplínách. Velký dík patří manažerovi Radkovi Zavřelovi za výbornou organizaci, Armádě ČR za pomoc s organizací soutěže, vedení školy za propůjčení sportovního areálu, třídě 9.A domácí ZŠ Dukelská za přesné a objektivní rozhodování, přípravu a úklid a pí uč. Sosnové za zdravotnickou pomoc a fotografování. Dík i všem učitelům, kteří žáky na soutěž připravili a přivedli. V Táboře 17. května nám držte palce. Ve hře bude postup na celostátní finále, které se uskuteční v září 2018 v Brně.“

Mgr. Radek Sosna – garant soutěže

Autor: Radek Sosna

1 090 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?