Současné jednání města vůči sportovcům musí skončit

Sportovní sezona venkovních sportů skončila, aby se za pár měsíců rozběhla opět nová. Veškeré sportovní oddíly všech věkových kategorií hodnotí celoroční výsledky. Sportovní úspěch či neúspěch ukazuje postavení v tabulce.

Pokud je sezona opravdu úspěšná a někomu se podaří vyhrát dokonce celoroční soutěž, takže má možnost postoupit do vyšší výkonnostní kategorie, ale brání mu v tom ekonomická situace klubu, mělo by být město maximálně nápomocné.

Nemělo by se stávat, že několikrát po sobě vyhraje nějaký sportovní oddíl celoroční soutěž, nemůže postoupit do vyšší soutěže, a to ne z důvodu, že by na to klub ve vyšší soutěži výkonnostně neměl, ale z důvodů ekonomického. Považuji to pak za ostudu města, když nějaký sportovní oddíl takto skvěle reprezentuje naše město, a radnice mu to plácí tím, že mu ekonomicky nepomůže.

Obdobné platí i pro veškeré sportovní oddíly, které se v započaté soutěži udržely, ale ekonomické problémy jim brání v této výkonnostní kategorii pokračovat.

36088329_1996628553682606_189889850004996096_nToto jednání města vůči sportovcům musí skončit!

Nebudeme dělat rozdíly a zvýhodňovat sportovce, žádné sportovní oddíly – ani halové, ani venkovní, ani sporty letní či zimní.

Předkládáme náš program o sportu, který nezvýhodňuje ani jednu skupinu sportovců před druhou, ani některou věkovou kategorií.

Podpora sportu

Sport je nedílnou součástí nás všech. Jsme pro adekvátní podporu veškerých sportovních oddílů a všech věkových kategorií. Chceme podporovat sportovní oddíly při vzestupu na vyšší výkonnostní kategorii. Úspěchy dospělých sportovců jsou největší motivací k vedení mládeže ke sportu. Na rozdíl od současného vedení města zřetelně říkáme, že dospělí sportovci nesoutěží jen pro vlastní zábavu. Zdařilé sportovní zápasy jsou podle nás společenskou, kulturní a politickou záležitostí a jsou nedílnou součástí úspěšné prezentace našeho milovaného města.

Jaroslav Čejka, SPD Strakonice

Autor: Jaroslav Čejka

1 693 views
Líbil se vám tento článek?

2 komentářů

  1. Tomáš Pejchal (29. června 2018 v 10:58)

    Slíbit(napsat do programu) se dá cokoliv, ale jak toho chce SPD docílit? Tomuto populismu snad nikdo soudný nemůže věřit.

    • Vavro (29. června 2018 v 12:44)

      Populismus je to co slíbila sportu Strakonická veřejnost a nesplnila to. Čejka je aspoň sportovec a ví o tom něco.

Nechcete pejska k adopci?