Šmidingerova knihovna je aktivní i v srpnu

 

Knihovna na cestách

Každý den o letních prázdninách můžete využít služeb knihovny v areálu venkovního plaveckého stadionu ve Strakonicích. Zpříjemněte si letní lenošení u vody knížkou, časopisem, komiksem, kriminálním příběhem či romantickou povídkou. Bude možné si půjčit i jednoduché stolní hry.

Dudy v obrazech Valentina Horby

1. 8. 2018 – 3. 9. 2018 – Výstava obrazů Valentina Horby na počest dudácké skupiny Hailander z Holandska. Vernisáž výstavy: úterý 31. 7. v 17 hod. – vystoupí Jeroen de Groot a Cees Zoomer. Vstupní hala ŠK, otevřeno ve výpůjční době ŠK (tj. Po + St – Pá 8 – 18 hod., Út zavřeno, So 8 – 12 hod.)

knih-stVýlet – s průvodcem do okolí Stožce

4. 8. 2018 – Sraz v 7:00 před nádražím ČD. V 7:10 odjezd vlakem s přestupem ve Volarech do Černého Kříže, kde nás v 9:30 bude čekat profesionální průvodce Josef Pecka (poplatek 100 Kč – až na místě). Povede nás nivami Studené i Teplé Vltavy a typickým horským smíšeným lesem kolem kaple přes Dobrou k Soumarskému rašeliništi (cca 15 km). Zpět jede vlak např. v 16:55 ze Soumarského Mostu. Trasu lze případně pozměnit.

Přednáška o finanční gramotnosti

7. 8. 2018 – Nevíte si rady s financemi? Žijete od výplaty k výplatě? Zadlužili jste se a nevíte, jak z toho ven? Co dělat, když přijde exekuce… Jak na oddlužení… Přednášku zkušeného odborníka pořádá Fokus Písek ve spolupráci s Občanskou poradnou a ŠK. Od 16:00 ve společenském sálu ŠK.

Strakonické příběhy LVI.

14. 8. 2018 – Karel Skalický: Kapouni z blatského dvora. Johanitské panské dvory jako součást režijního hospodaření a jejich všední život. Další vyprávění regionálního historika v rámci rozsáhlejšího strakonického cyklu, doprovázené projekcí různých dokumentů a vyobrazení. Od 18:00 ve společenském sále ŠK (hrad).

Zastavení v čase

15. 8. 2018 – Krátké setkání, ztišení, verše Evelína Koubová, poetická próza Peter Wohlleben. Od  16:30 na pobočce Za Parkem.

Rozvoz knih

Všem hůře pohyblivým čtenářům na území nebo v okolí města: Stává-li se pro vás návštěva knihovny obtížnou, využijte našeho pravidelného rozvozu knih po městě a okolí. Knihy rozvážíme vždy v dopoledních hodinách prvního úterý v měsíci. Rozvoz je BEZPLATNÝ. K rozvozu knih se můžete přihlásit v půjčovně pro dospělé čtenáře při osobní návštěvě, nebo telefonicky na čísle 380 422 704.

Zvuková knihovna

Oddělení pro nevidomé, slabozraké a obtížně čtoucí: Při problémech se zrakem, zády, třesem rukou, chůzí a dalších zdravotních komplikacích, kdy se čtení stává nepříjemným nebo nemožným, mžete si ZDARMA půjčovat knihy k poslechu načtené na magnetofonových kazetách či CD ve formátu MP3. Oddělení najdete v prostoru čítárny novin a časopisů.

Výstavky: Výstavka rostlin na určování (nejen s pomocí knih, ale i s možností konzultace) – v půjčovně v Husově ul. č. 380.  Pokračují i dlouhodobé akce – Místa s přírodními zajímavostmi, Nejmilejší knihy aj. Pobočka Za Parkem otevřena Po a Čt 13–18, St 8–12 hod. kromě 6. 8. – 9. 8. (dovolená).

 

Více informací o knihovně viz: www.knih-st.cz a www.facebook.com/smidingerovaknihovna.

 

Autor: Ivana Jonová

616 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?