Junior udolal budějovickou Slavii, ale remizoval s Lokomotivou

 

1. 9. 2018

FK Junior Strakonice – Slavia ČB  2:1 (0:1)

Góly: 65. min. M. Šrámek, 90. min. Kočí – 20. min. z penalty Slípka

Sestava Junior: Lízal – Gašpar P. (46. min. Čapek), M. Kostka, Němeček, Kočí – Boukalík (75. min. Gašpar F., M. Šrámek, Bálek, Máška – Zušťák (90. min. Ouška)

Připraven byl náhradní gólman V. Reiser a do pole Beran.

Rozhodčí: Kříž Karel – Kollman Jaroslav, Picka Pavel

186 diváků

Rohy:  8 : 4

Střely na branku:  7 : 3

Utkání se hrálo za deštivého počasí, ale oba celky se snažily hrát svižný kombinační fotbal a bylo se na co dívat. Do první šance se dostali domácí, a to v 9. minutě Boukalík přesným centrem do vápna našel Zušťáka a jeho hlavička šla těsně nad. Ve 20. minutě, kdy po individuální chybě uprostřed hřiště přišel faul ve vápně, šli hosté z penalty do vedení, 0 : 1. Další šanci si hosté vytvořili ve 27. minutě, ale hlava Bočeka šla naštěstí vedle. Ve 36. minutě se odhodlal ke střele Dvořáček a Lízal jeho střelu pod břevno parádním zákrokem vytáhl na roh. Na druhé straně agilní Bálek také vypustil za vápnem jedovku a stejný zákrok předvedl i hostující gólman Konečný.

Do druhého poločasu jsme zvýšili pohyb a dostávali soupeře pod tlak. Ve 49. minutě Kočí přihrál na volného V. Šrámka do vápna a ten přestřelil. O minutu později předvedl individuální akci Bálek, a jeho zakončení gólman chytil. V 62. minutě Boukalíkovu střelu k tyči Konečný vyrazil na roh. V 65. minutě se snaha domácích přetavila ve vyrovnání, a to když Boukalík přihrál na vápno M. Šrámkovi, který zamířil přesně, 1 : 1. V 90. minutě se štěstí přiklonilo na naši stranu, když Bálek prošel sólem středem hřiště přes tři hráče a byl faulován před vápnem. Nařízený trestný kop si vzal do své režie Zušťák a jeho střelu stačili ve zdi zblokovat obránci, míč se vrátil zpět k exekutorovi, následoval centr na zadní tyč, kde byl Kočí, který hlavou dává na 2 : 1.

 

8. 9. 2017  –  10:15

I.A. třída – skupina „A“  –  muži

Lokomotiva ČB – Junior  (poločas 1 : 1)    zápas   2 : 2

Sestava:  Lízal  – Kočí, M. Kostka, Němeček, Čapek  –  Boukalík (69. min. Filip Gašpar), M. Šrámek, Bálek, V. Šrámek, Máška  – Zušťák

fotbalovy_micJeště byl připraven gólman Michal Reiser a do pole Patrik Gašpar, Ouška.

Branky domácích:  Květoun, Nechuta

Branky hostí:  Zušťák 2x

Rohy :     2 : 4

Střely na branku :  3 : 5

Žluté karty :    3 : 2   (41. min. Khalil, 23. min. Weinreb, 88. min. Bláha  –  41. min. M. Šrámek, 77. min. Zušťák)

Červené karty:  0 : 0

Již ve 4. minutě jsme inkasovali, když po naší výhodě autového vhazování na půlce jsme balon ztratili a rychlou pěknou kombinací dávají domácí Květounem na 1:0. Chvíli nám trvalo, než jsme převzali iniciativu, a ve 22. minutě po trestném kopu Bálka dává hlavou Zušťák na 1:1. Do konce poločasu jsme sice měli hru ve své moci, ale do brankových příležitostí nás domácí nepouštěli a ani my je.

Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a v 58. minutě měl na hlavě gólovku po rohovém kopu V. Šrámka Kostka, ale jeho přesnou hlavičku k tyči stačil obránce na brankové čáře vykopnout. V 71. minutě si Zušťák narazil balon před vápnem s V. Šrámkem a pak už nebyl problém pro zkušeného střelce dostat míč za záda domácího brankáře, 1:2. O dvě minuty později dobře vyvíjející akci, kdy by šel Bálek sám na gólmana, zastavil zvednutý praporek pomezního. Vše nasvědčovalo tomu, že zkušeně dotáhneme zápas do vítězného konce, ale opak byl pravda. Zbytečně jsme se zatáhli a udělali kolem vápna několik zbytečných faulů a po jednom z trestných kopů se domácím podařilo v 82. minutě vyrovnat výstavní střelou Nechuty z 25 metrů do šibenice, 2:2.

 

Autor: Jiří Cibulka

502 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?