Knihovna představuje své srpnové akce

 

Výstava enkaustiky
Od 3. 7. 2019 do 31. 12. 2019 – Enkaustika aneb Krácení dlouhé chvíle pana Josefa Novotného. Obrázky tvořené žehličkou a voskem. Přístupné v době konání společenských akcí. ŠK, společenský sál.

Strakonické příběhy LXVIII.
6. 8. 2019 – Karel Skalický: Vítězství nad úkladnými líčidly. Nitky životů nejstarších strakonických spolků 19. věku. Další vyprávění regionálního historika v rámci rozsáhlejšího strakonického cyklu, doprovázené projekcí různých dokumentů a vyobrazení. ŠK, společenský sál, 18:00.

smid_knZastavení v čase
7. 8. 2019 – Krátké setkání, ztišení, verše Jan Werich, poetická próza Jiří Voskovec. Pobočka Za Parkem, 16:30.

Knihovna budoucnosti
7. 8. – 2. 9. 2019 Výstava výtvarných prací dětských čtenářů Šmidingerovy knihovny na téma „Knihovna budoucnosti aneb Jak bude vypadat knihovna za 175 let“ Vstupní hala ŠK, otevřeno ve výpůjční době ŠK (tj. Po, St, Čt, Pá 8 – 18 hod., So 8 – 12 hod.).

Výlet – vrch Chlustov a okolí
10. 8. 2019 – Sraz v 6:55 před nádražím ČD. V 7:10 odjezd vlakem do Horní Vltavice. Tam nás bude v 8:50 čekat profesionální průvodce Ing. Josef Pecka (poplatek 100 Kč – až na místě). Půjdeme cca 15 km přes Havránku, vrch Chlustov, přírodní rezervaci Hliniště a Žlíbský vrch zpět do Horní Vltavice. Odtud jede několikero spojů, např. v 17:16. Dostaneme se i mimo značené cesty. Trasu lze případně přizpůsobit. Více na www.csop-strakonice.net.

Kurzy přírodní zahrady
13. 8. 2019 – Vyslechnete si teoretické rady k fungování přírodní zahrady v průběhu roku a vše si vyzkoušíte v praxi. Kurzem vás provede František Langmajer. Srpnové téma: zelené hnojení, ochrana půdy proti erozi a ztrátě vláhy, řez peckovin. Cena: 50 Kč + vaše práce.
Přihlášky a více informací na: jan.juras@knih-st.cz nebo 721 658 244. Katovice (konec Říční ul., nad jezem u žel. přejezdu), 16:00 – 19:00.

Nová miniknihovna ve venkovním plaveckém areálu:
Rozšiřujeme počet miniknihoven ve městě: v době provozu letního areálu plaveckého stadionu bude v jeho prostorách umístěna naše další miniknihovna. Knihy je možné si půjčit, odnést domů, vrátit tu samou nebo jakoukoli svou jinou, a to do jakékoli miniknihovny ve městě (Zavadilka na Podskalí, Infocentrum pro seniory, miniknihovna před MaximCafé či v lahůdkářství Malinová).

Výstavky na pobočce Za Parkem
Výstavka rostlin na určování (nejen s pomocí knih, ale i s možností konzultace) – v půjčovně pro děti a dospělé v Husově ul. č. 380.  Pokračují i dlouhodobé akce – Místa s přírodními zajímavostmi, Nejmilejší knihy aj. Více na pobočce ŠK Za Parkem (380 422 720, hrdlickova@knih-st.cz).

Přítel knihovny
Zveme vás do spřátelených podniků naší knihovny: pro všechny čtenáře Šmidingerovy knihovny, kteří se prokáží platnou legitimací, nabízíme 10% slevu na dobrou kávu nebo čaj v každém ze spřátelených podniků: Maxim Café, Espresso Barmeo a Pod Stolem. Kromě toho naši čtenáři dostanou 50% slevu ze vstupného na akce pořádané knihovnou.

Rozvoz knih
Stává-li se pro vás návštěva knihovny obtížnou, využijte našeho pravidelného rozvozu knih po městě! Knihy rozvážíme vždy v dopoledních hodinách prvního úterý v měsíci. Rozvoz je bezplatný. K rozvozu knih se můžete přihlásit v půjčovně pro dospělé čtenáře při osobní návštěvě, nebo telefonicky na čísle 380 422 704.

Zvuková knihovna
Při problémech se zrakem, zády, třesem rukou, chůzí a dalších zdravotních komplikacích, např. cukrovce, kdy se čtení stává nepříjemným nebo nemožným, si můžete zdarma půjčovat knihy k poslechu načtené na magnetofonových kazetách či CD ve formátu MP3. Oddělení pro nevidomé, slabozraké a obtížně čtoucí najdete v prostoru čítárny novin a časopisů.

Prázdninový provoz Šmidingerovy knihovny:
Otevírací doba oddělení pro dospělé, čítárny a hudebního oddělení je beze změny: v pondělí a od středy do pátku od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin.
Oddělení pro děti: o prázdninách je otevřeno v pondělí a od středy do pátku v době od 9 do 12 a od 13 do 16 hod. a v sobotu od 8 do 12 hodin.
Pobočka Za Parkem je otevřena v srpnu beze změny: v pondělí a ve čtvrtek od 13 do 18 hodin, ve středu od 8 do 12 hodin.

Více informací o knihovně viz: www.knih-st.cz a www.facebook.com/smidingerovaknihovna.

 

Autor: Ivana Jonová

609 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?