Politická hnutí Jihočeši 2012, Občané pro Budějovice a Tábor 2020 půjdou do krajských voleb společně

Dohodu o společném postupu v krajských volbách, které se konají letos na podzim, uzavřeli zástupci politických hnutí Jihočeši 2012 (JIH 12), Občané pro Budějovice (HOPB) a Tábor 2020. Znamená to, že zástupci těchto tří subjektů vytvoří jednu kandidátku, která se za několik měsíců bude ucházet o hlasy jihočeských voličů.

Jde o návrat k úspěšnému modelu z krajských voleb před osmi lety, kdy kandidátní listina pod názvem Jihočeši 2012 získala třetí nejvyšší počet hlasů (14,58 procenta), obsadila 9 z 55 mandátů a stala se nejsilnější opoziční stranou v krajském zastupitelstvu. „Při mnoha jednáních, která jsme v poslední době absolvovali, se ukázalo, že náš pohled na řešení většiny problémů je stejný nebo velmi blízký. Rozhodli jsme se proto spojit síly,“ vysvětlil Pavel Hroch, předseda hnutí Jihočeši 2012 a náměstek hejtmanky Jihočeského kraje. Připomněl, že zástupci všech tří subjektů mohou využít dlouholeté zkušenosti z působení na obecní, městské i regionální úrovni. „Svoje schopnosti prokázali a prokazují nejenom při běžné práci, ale i v mimořádných situacích, jako byly například povodně nebo současná koronavirová epidemie.“

Pavel Hroch připomněl, že s ohledem na nynější události a následný stav ekonomiky čeká i Jihočeský kraj doba velmi uvážlivých a promyšlených investic. Mezi prioritami však nesmí chybět zachování fungujícího řízení nemocnic a sociální péče, zajištění dopravní obslužnosti a dostavba dálnice D3. Důležitá je kromě jiného i ochrana životního prostředí, boj s kůrovcem a systém nakládání s odpady stejně jako podpora kultury na různých úrovních. „Nesmíme zapomenout ani na školství, které vychovává mladé specialisty v rozličných oborech,“ zdůraznil Pavel Hroch.

Bližší informace: Pavel Hroch – telefon 724 180 830; pavelhroch20@seznam.cz.

jih12

 

Autor: Pavla Zvoňárová

1 065 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?