Junior nestačil na Milevsko, ale hravě si poradil s Týnem

5. 9. 2020  –  17:00

Krajský přebor  –  muži   Milevsko – Junior    (poločas  2 : 0)    zápas   3 : 0

Sestava:  Lízal  – Peroutka, Říha, Šimek, M. Kostka –  Zelenka T., Čapek – Petráň (55. min. Nosek) Funda (83. min. Doležal), Němeček  –  Hovorka (85. min. Máška)

fotbalovy_micRohy:     8 : 1

Střely na branku:  6 : 3

Střely mimo branku:  2 : 2

Žluté karty:    1 : 3   (4. min. Vakoč  – 11. min. Hovorka, 60. min. Říha, 68. min. Funda)

Červené karty:  0 : 0

K třetímu soutěžnímu utkání jsme zajížděli do Milevska, kde jsme si pomýšleli na nějaké body, ale ukázalo se, že zde opět nebudou. V prvním poločase byli domácí v převaze. První ostrou střelu na naši branku vyslal z 20 metrů Vakoč, ale Lízal ji vyrazil na rohový kop. Z toho se zrodila první branka, když balon propadl na zadní tyč a Barda nekompromisně pod břevno nedal Lízalovi šanci – 1 : 0. Ve 20. minutě přišla druhá branka. Po rohovém kopu zablokoval střelu Bardy Čapek rukou a z penalty sám Barda dává na 2 : 0. My jsme za celý poločas nedokázali ohrozit domácí svatyni.

Druhý poločas jsme začali odvážněji a první gólovku měl na kopačce po dobrém centru Čapka do vápna Hovorka, ale obránce jeho zakončení zblokoval. Další možnost přišla v 69. minutě. Po dobře zahraném trestném kopu Fundy v dobré pozici Němeček nedokázal zakončit. V 83. minutě, kdy naše hra vrcholila a dostávali jsme se do šancí, přišel ze strany lehký centr do vápna, kde Lízalovi balon vypadl a snadnou dorážku měl Kutil a zvyšuje na 3 : 0. V 89. minutě Nosek výborně přešel přes dva hráče do vápna, zvolil přízemní prudkou přihrávku podél celé branky, kde byl Čapek, ale jeho střelu do branky zablokoval obránce na brankové čáře.

V dnešním utkání si zaslouží pochvalu Říha Miroslav.

 

9. 9. 2020  –  17:30

Krajský přebor  –  muži  Junior – Týn nad Vltavou    zápas   5 : 1 (poločas 1 : 1)   

Sestava:  Lízal  – Peroutka,  Šimek, Říha, Němeček  –  Čapek, Funda – Novotný (35. min. Máška), Zoubek, Nosek (84. min. Petráň)   –  Hovorka (81 min. Šourek)

Branky domácích: Šimek 3x (1x z penalty), Máška 2x

Branka hostí:  Dvořák

Rohy:    2 : 2

Střely na branku:  7 : 1

Střely mimo branku:  6 : 1

Žluté karty:    2 : 3   (64. min. Funda, 73. min. Šimek – 8. min. Houska, 83. min. Dobal, 85. min. Boček)

Červené karty:  0 : 0

V první třicetiminutovce domácí hráli nervózně, nedařily se přihrávky, což dokazuje první gól, který dali hosté, a to ve 14. minutě, kdy domácí 2x za sebou získali balón a hned vzápětí ho 2x odevzdali soupeři a Dvořák to nekompromisně potrestal, čímž poslal hosty do vedení 1 : 0. Ještě ve 31. minutě tutovku hostí zazdil Fischer. To bylo vše z této strany a od tohoto okamžiku jsme iniciativu převzali my. Ve 37. minutě Máška měl na noze vyrovnání, ale gólman byl proti. Ve 38. minutě po autovém vhazování Čapka Nosek polostřelou gólmana nepřekvapil. Ve 40. minutě po trestném kopu Čapka Šimek hlavou srovnává skóre na 1 : 1. Ve 43. minutě se dostal do šance Máška, ale zakončil vedle.

Druhý poločas byl v režii domácích, kteří si vytvářeli šance jednu za druhou a také s dobrou koncovkou, čemuž odpovídá i výsledek zápasu. Ve 49. minutě po dlouhém autovém vhazování Čapka hlavičkoval Hovorka a gólman jen s velkou námahou balón vyrazil. V 54. minutě nastala nejhezčí akce zápasu, o kterou se postarali Nosek se Šimkem (bohužel neskončila gólem), když posledně jmenovaný přihrál před branku Hovorkovi, ale ten přestřelil. Branka přišla v 62. minutě, když trestný kop zahrával Němeček a Máška nás hlavou poslal do vedení 2 : 1. V 76. minutě poslal centr do vápna Máška a o zakončení se postaral Šimek – 3 : 1. V 81. minutě předvedl Nosek individuální akci po křídle, poslal balón do vápna, kde přesně zakončil Máška – 4 : 1. V 89. minutě mladý Šourek vedl balon od půlky až do vápna, kde byl faulován, a Šimek si dává z penalty hattrick na konečných 5 : 1.

Autor: Jiří Cibulka

717 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?