Jak to bude s provozem škol?

Ve Strakonicích tento týden končí jarní prázdniny a souběžně s koncem nouzového stavu si mnozí rodiče kladou otázku, jestli nastane znovuotevření škol.

plagaDle aktuálního vyjádření ministra školství Roberta Plagy však neprodloužení nouzového stavu s provozem škol nesouvisí. Konkrétně šéf resortu tuto informaci uvedl na svém twitterovém účtu. Nadále tedy budou otevřené pouze mateřské a speciální školy a první i druhé třídy základních škol. Pro ostatní žáky stále platí distanční výuka. Pokud dojde v tomto ohledu
k rozvolnění, uvažuje se s účinností od 1. 3. o návratu žáků končících ročníků kvůli přípravě na zkoušky. Další ročníky zatím dle vyjádření MŠMT do škol v březnu nepůjdou.

Nouzový stav končí tuto neděli, protože vláda Andreje Babiše nenašla v Poslanecké sněmovně většinu pro jeho prodloužení. Kraje nyní jednají, jak postupovat dále. Ministerstvo školství už dříve prohlásilo, že v případě neprodloužení nouzového stavu mohou školy zůstat zavřené podle zákona o ochraně veřejného zdraví.

Autor: Lukáš Houdek

1 586 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?