Junior zatím ze dvou zápasů uhrál bod

 

8. 8. 2021  –  17:00

Krajský přebor  –  muži  Junior – Dražice    zápas   1 : 1 (poločas 1 : 1)  

fotbalovy_micSestava:  Lízal  – Funda, Žáček, Rozhoň, Čapek (46. min.
Kočí ) –  Nosek, Říha, Chalupa (63. min. Zelenka), Máška  – Krejčí – Šimek (80. min. Šourek)

Branka domácích: Krejčí

Branka hostí:  Turek

Rohy:    5 : 2

Střely na branku:  5 : 5

Žluté karty:    3 : 1  (52. min. Chalupa, 61. min. Funda, 66. min. Zelenka  – 75. min. Bareš)

Červené karty:  0 : 1

V prvním utkání tohoto ročníku byl začátek zápasu z pohledu domácích výborný a v 7. minutě předvedli rychlou akci, když Nosek vysunul Krejčího za obranu hostí a ten přesnou střelou ke vzdálenější tyči dává na 1 : 0. O minutu později opět pěkná akce, kterou rozjel Chalupa přesnou přihrávkou do lajny na Noska, který potáhl balon, přesně přihrál do vápna na Šimka, ale jeho střelu se štěstím vyrazil gólman nohou na rohový kop. Poté se hra vyrovnala a hosté také zahrozili ve 14. minutě, když z vápna přitaženou střelu k tyči Lízal skvělým zákrokem chytil. Mezi 41. a 42. minutou kopali hosté dva trestné kopy ze stejného místa a druhý trestný kop bohužel skončil po Turkovo hlavičce za Lízalovy zády a skóre se srovnalo na 1 : 1.

Druhý poločas byl do 75. minuty vyrovnaný, střídaly se náznaky šancí na obou stranách, ale nebyly dotaženy. Za zmínku stojí 52. minuta, kdy po narážečce Bareš vystřelil za vápnem, ale Lízal se nenechal zaskočit a střelu vyráží. V 54. minutě ve slibné pozici hlavou Šimek mířil nad. Posledních 15 minut bylo v režii domácích, ale dobře bránící hosté nás do gólovek nepustili. Za zmínku stojí pouze 84. minuta, kdy se dopředu vydal Žáček a z voleje tvrdou střelou mířil těsně nad.

 

15. 8. 2021  –  17:00

Krajský přebor – muži   Milevsko – Junior Strakonice  3 : 1  (poločas 1 : 1)

Sestava:  Kozlík  – Funda, Žáček, Rozhoň, Kočí (74. min. Masopust) –  Nosek, Říha (67. min. Máška), Zahrádka, Petráň – Krejčí (82. min. Zelenka), Šimek

Rohy:     3 : 5

Střely na branku:  6 : 6

Střely mimo branku:  3 : 1

Žluté karty:    1 : 2   (8. min. Barda –  38. min. Žáček, 87. min. Rozhoň)

Červené karty:  0 : 0

K druhému soutěžnímu utkání jsme zajeli do Milevska, kde jsme pomýšleli na nějaké body, ale ukázalo se, že nebudou. V 7. minutě Hadáček technickou střelou za vápnem pořádně natáhl Kozlíka, který špičkami prstů střelu vytáhl na břevno. V 16. minutě musel předvést další skvělý zákrok opět po střele Hadáčka. O 2 minuty později Žáček vysunul dlouhým pasem za obranu hned dva naše hráče – Krejčího se Šimkem. Druhý zmiňovaný nakonec hlavou překonává domácího brankáře a posílá nás do vedení. Hra byla vcelku vyrovnaná, ale v dobře rozehraném zápase jsme si nechali ve 43. minutě dát gól, když po nedorozumění v obraně chybu potrestal Kutil, který srovnává skóre na 1 : 1.

Ve druhém poločasu jsme zřejmě nebyli plně soustředěni a toho využili domácí ve 47. minutě Hadáčkem, který poslal domácí do vedení 2 : 1. Ve 48. minutě se Nosek dostal za domácí obranu, ale jeho střela mířila pouze do brankáře. Pak přišla 15minutovka domácích, kdy nás drželi pod tlakem, ale odolali jsme. Až v 69. minutě jsme se dostali ke slovu my, když Nosek uvolnil Mášku, který trefil gólmana a dorážku poslal do tyče. Od této chvíle jsme domácí přehrávali, ale branka nám nebyla souzena. Nosek opět v dobré příležitosti trefil jen brankáře. A jak to tak většinou bývá, při tlaku se moc nemyslí na zadní vrátka, domácí vnikli do otevřené obrany a Hadáček nám dává v 79. minutě gól na 3 : 1. Tlak z naší strany pokračoval a v 83. minutě Rozhoň po rohovém kopu trefuje jen břevno a o chvíli později situaci zopakuje Nosek.

Za utkání si zaslouží pochvalu Martin Rozhoň.

 

Autor: Jiří Cibulka

593 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?