Junioru se prohry vyhýbají

 

11. 9. 2021  –  17:00 

Krajský přebor  –  muži  Týn nad Vltavou – Junior    zápas  0 : 0 (poločas 0 : 0)   

Sestava:  Lízal  – Říha, Žáček, Rozhoň, Funda – Nosek (90. min. Zelenka), Benedikt, Krýsl (46. min. Čapek), Chalupa  –  Zahrádka – Krejčí (86. min. Šimek)

Rohy:    4 : 1

Střely na branku:  8 : 4

Střely mimo branku:  2 : 2

Žluté karty:    1 : 2   (29. min. Dumbrovský – 31. min. Funda, 66. min. Benedikt)

Červené karty:  0 : 0

První čtvrthodinka se vyznačovala spíše oboustranným oťukáváním, co si může kdo dovolit. Domácí na to zareagovali rychleji a začali přebírat iniciativu a vytvářet dobré příležitosti. V 17. minutě si Dobal navedl balon před vápno, ale jedovku poslal nad. Ve 27. minutě předvedli domácí pěknou kombinaci až do našeho vápna, kterou zakončil Dobal střelou pod břevno a Lízal poprvé vytáhl skvělý zákrok. Ve 33. minutě opět domácí předvedli tu samou kombinaci se stejným zakončením, tentokráte Meidlem, ale opět skvěle chytá Lízal.

I od začátku druhého poločasu až do 68. minuty si domácí vytvářeli tlak se šancemi, ale Lízal v brance byl nepřekonatelný. Když už šla střela za jeho záda, skončila na tyči. Ve 48. minutě Stoklasa v dobré střelecké pozici pálí, ale Lízal chytá. O 2 minuty později fauluje před vápnem Funda, trestný kop poslal Dobal do tyče. V 55. minutě střílí Dobal z hranice vápna, Lízal nohama vyráží. Naše první ohrožení domácí branky přichází až v 68. minutě, kdy jsme se prokombinovali do vápna, na jehož konci byl Krejčí, který jen těsně minul branku. O minutu později nastala naše druhá  šance, která byla tutová, ale Nosek trefil nohy domácího gólmana. Za další minutu Nosek přetáhl balon do druhé strany, kde nabíhal Čapek, jenže jeho volej šel přes celou bránu vedle tyče. V této pasáži jsme domácí zaskočili a mohli rozhodnout v náš prospěch, ale poslední šanci na vítězství měli domácí darovaným trestným kopem před vápnem v 84. minutě – nejaktivnější střelec domácích Dobal trefil opět tyč.

Za náš tým si zaslouží velkou pochvalu brankář Lízal.

 

19. 9. 2021  –  16:30

Krajský přebor  –  muži  Junior – Sezimovo Ústí    zápas   2 : 0 ( poločas 1 : 0 )   

Sestava:  Lízal  – Funda, Žáček, Rozhoň, Říha – Chalupa, Benedikt, Zoubek (65. min. Nosek) – Zahrádka (89. min. Máška) – Baloušek Petr (72. min. Šimek), Krejčí (83. min. Butnaru)

fotbalovy_micNa střídání ještě byl k dispozici brankář Kozlík a Čapek.

Branky domácích:  Krejčí (2x)

Rohy:    8 : 3

Střely na branku:  8 : 4

Střely mimo branku:  2 : 4

Žluté karty:    2 : 0   (75. min. Krejčí, 87. min. Funda)

Červené karty:  0 : 0

 

Domácí si byli vědomi, že se vzdálí spodku tabulky, pokud budou bodovat za plný počet. Do 20. minuty to bylo bez šancí se spoustou nepřesností na obou stranách. V 20. minutě měli první šanci hosté, když Hofmanovu hlavičku Lízal vyrazil na rohový kop. Ve 23. minutě už měli hosté tutovku, ale Lízal ji Kavkovi chytil. My jsme si vytvořili dobré šance mezi 24. a 25. minutou Benediktem a Zahrádkou, ale gólem neskončily. Ve 27. minutě byl ve velké příležitosti Kavka, ale neprosadil se. Když se blížil závěr prvního poločasu, Baloušek našel na vápně Krejčího, ten se probojoval do vápna, prostřelil hostujícího gólmana a posílá domácí do šatny s jednogólovým náskokem.

Hned v úvodu druhého poločasu zahrozil hostující Kavka, ale Lízala nepřekonal. Další velkou příležitost měl opět Kavka a i tentokrát Lízal vytáhl dobrý zákrok, a tak se skóre nezměnilo. V 68. minutě Krejčí převzal balon před vápnem, pronikl do něj a s přehledem překonává brankáře Vanýska – 2 : 0. Od této chvíle se nám hra začala kombinačně dařit a přišly i šance. 72. minuta nabídla pěknou kombinaci po pravé straně. Šimek ve vápně hledal ještě lépe postaveného Mášku, jenže těsně před zakončením stihl obránce poslat balon na rohový kop. V 88. minutě obrovskou šanci překombinovali Zahrádka s Butnaru a nakonec z toho byl jen rohový kop a tím byl uzavřen účet tohoto utkání. Velmi důležité tři body zůstaly doma.

U domácích byl vyhodnocen jako nejlepší hráč střelec dvou branek Karel Krejčí.

Autor: Jiří Cibulka

570 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?