Ze dvou zápasů si Junior odnesl alespoň jedno vítězství

 

28. 9. 2021  –  15:00

Krajský přebor  –  muži   Protivín – Junior    (poločas 1 : 0)    zápas   1 : 0

Sestava:  Lízal  – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha – Nosek (46. min. Krýsl), Funda, Benedikt, Zoubek (55. min. Máška) – Zahrádka (76. min. Míčka) – Krejčí

fotbalovy_micJeště byl připraven  brankář Kozlík.

Rohy:     2 : 2

Střely na branku:  3 : 3

Střely mimo:    7 : 4

Žluté karty:    1 : 2   (51. min. Štěpka – 28. min. Zoubek, 45. min. Říha)

Červené karty:  0 : 0

Do Protivína jsme si jeli pro nějaké body, ale potvrdilo se, že domácí a venkovní zápasy jsou jako den a noc. Od začátku jsme sice měli převahu, ale do koncovky jsme se vůbec nedostávali kvůli nepřesnostem. Domácí hráli také špatně, ale přeci předvedli jednu pěknou akci v 26. minutě , kterou dokázali proměnit Hrachovcem – 1 : 0. Skóre střel na branku bylo za první poločas také 1:0, což o něčem vypovídá.

Do druhého poločasu jsme domácí přitlačili a hned ve 47. minutě se povedla jedna pěkná akce přes Zoubka, který posunul balon do křídla na Krýsla a ten výborným centrem našel na zadní tyči Fundu, který hlavou těsně minul domácí svatyni. Bohužel byla to první a poslední pohledná akce, kterou jsme dokázali vyprodukovat. Nepřesnosti stále pokračovaly. Poslední 20minutovku trenér vysunul Žáčka na hrot a vzadu jsme hráli na riziko. Domácí sice chodili několikrát do přečíslení, ale zakončení měli také vychýlené. V 90. minutě měl vyrovnání na kopačce Krejčí, ale jeho střela z vápna mířila doprostřed branky.

Naším nejlepším hráčem byl kapitán Žáček.

 

3. 10. 2021

FK Junior Strakonice – Prachatice   3 : 2  (0 : 0)  

Sestava:  Lízal  – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha (85. min. Linhart) – Nosek, Benedikt, Zelenka (90. min. Míčka) , Funda – Krýsl (84. min. Zahrádka)  – Krejčí (90. min. Doležal)

Na střídání ještě byl k dispozici brankář Kozlík.

Rohy:    4 : 5

Střely na branku:  7 : 5

Žluté karty:    2 : 2   (68. min. Nosek, 87. Linhart – 28. min. Sova, 53. min. Pícha)

Červené karty:  0 : 0

V dalším domácím utkání v nových dresech jsme přivítali druhý tým tabulky. V 5. minutě se chopil trestného kopu téměř ze 30 metrů Rozhoň a pořádně zaměstnal Píchu, který stačil vyrazit střelu na rohový kop. O 10 minut později se hosté dostali do velké šance díky Sedláčkovi, ten ale prudký centr minul. Ve 24. minutě to byl opět Sedláček, který ani z malého vápna střelu nedostal do branky, když mu ji na čáře zastavil Rozhoň. To bylo vše, co se týče brankových příležitostí do poločasu.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti mnohem lepší. V 54. minutě zkušený Žáček vyvezl balon na půli, posunul na Noska do křídla, ten přesně přihrál Krejčímu, který poslal balon nekompromisně k tyči a poslal domácí do vedení 1 : 0. V 68. minutě hosté skóre srovnávají Babkou, který využil zmatku v našem vápně – 1 : 1. V 72. minutě domácí po trestném kopu Rozhoně dávají gól, ale pomezní rozhodčí byl proti (ofsajd). V 79. minutě Nosek ve vápně přehodil gólmana, ovšem míč směřující do branky stačil obránce vykopnout. O minutu později po trestném kopu Rozhoně dal Zelenka na 2 : 1. Když už jsme pomýšleli, že vítězství udržíme, přišla situace, kdy v našem vápně došlo k faulu a nařízenou penaltu hosté proměnili a skóre srovnávají na 2 : 2. Jenže v 89. minutě hosté faulovali před vápnem, Rozhoň z trestného kopu trefil přesně a určil tak konečný výsledek 3 : 2 pro domácí.

V dnešním utkání se dařilo Jakubovi Krýslovi.

Autor: Jiří Cibulka

681 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?