Po prohře s Olešníkem si Junior vylepšil náladu s Čimelicemi

 

16. 10. 2021  –  15:30

Krajský přebor  –  muži   Olešník – Junior    (poločas 2 : 0)    zápas   4 : 2

Sestava:  Kozlík  – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha – Nosek, Benedikt, Zelenka (72. min. Míčka), Zahrádka (82. min. Zoubek) – Krejčí – Krýsl (61. min. Máška)

fotbalovy_micJeště byli připraveni brankář Lízal a do hry Chalupa.

Rohy:     8 : 5

Střely mimo branku:  2 : 3

Střely na branku:  5 : 4

Žluté karty:    0 : 3  (51. min. Nosek, 70. min. Zelenka, 85. min. Krejčí)

Červené karty:  0 : 0

Trenéři Tomáš Čakrt a Luděk Cimrhanzl ctili zásadu, že vítězná sestava se nemění, a tak proti lídrovi soutěže poslali stejnou sestavu jako před týdnem v Blatné. Cílem bylo vybojovat bod, i když statistiky jasně hovoří ve prospěch domácích, kteří na domácí půdě neztratili ani bod a dostali pouze jednu branku. Od úvodního hvizdu převzali iniciativu domácí, ale až do 17. minuty branku Kozlíka neohrozili. V 18. minutě ale předvedli hodně rychlou kombinaci a po Lafatově centru dává Miklík hlavou na 1 : 0. V 21. minutě přišla chyba v obraně (špatný odkop) a Toth toho využil ke vstřelení druhé branky – 2 : 0.  Do poločasu se už toho moc před brankami neudálo. My jsme podnikli pár rychlých protiútoků, ale do zakončení tomu něco chybělo.

Druhý poločas byl zajímavější. První příležitost měli domácí z trestného kopu v 50. minutě a Kozlík předvedl výborný zákrok. V 61. minutě mohl snížit náskok Nosek, ale brankář byl proti. V 63. minutě ukázal Lafata své kvality. Sám si rozjel akci a po centru ze strany nedal Kozlíkovi šanci – 3 : 0. V 64. minutě jsme předvedli pěknou akci po pravé straně Noskem a jeho přesnou příhru do vápna zužitkoval Máška – 3 : 1. O minutu později opět krásná akce Junioru – tentokráte po druhé straně Máška přihrál na střed vápna Krejčímu, ten ještě posunul do vápna na Noska, který z tutové pozice dává vedle. Po rozehrání od domácí branky se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš a domácí Miklík střílí svůj druhý gól na 4 : 1. V 77. minutě po centru Noska se k míči dostal Krejčí a snižuje na 4 : 2. Nejhezčí moment přišel v 80. minutě, když Krejčí zacentroval do vápna a Žáček vystřihl parádní nůžky, avšak brankář stačil střelu vyrazit. Tomuto momentu zatleskala celá tribuna.

Náš nejlepší hráč byl Nosek.

 

24. 10. 2021  –  15:30

Krajský přebor  –  muži  Junior – Čimelice  (poločas 2 : 0)     zápas   4 : 2 

Sestava:  Lízal  – Šimek, Žáček (30. min. Říha), Rozhoň, Zahrádka – Nosek (85. min. Míčka), Benedikt, Chalupa, Zoubek (63. min. Máška) – Krejčí – Krýsl

Na střídání ještě byl k dispozici brankář Kozlík.

Branky domácích:  Krejčí (3x), Zahrádka

Rohy:    3 : 3

Střely mimo branku:  5 : 1

Střely na branku:  7 : 3

Žluté karty:    2 : 4   (40. min. Nosek, 45. min. Krýsl)

Červené karty:  0 : 0

Tento domácí zápas se nám vydařil bodově i výsledkově, ale herně už to bylo horší. Trenéři Cimrhanzl a Čakrt oproti minulému zápasu udělali 3 změny v sestavě a poté museli udělat ještě jednu, když se ve 30. minutě zranil kapitán Žáček. První desetiminutovka připomínala pouťové utkání a k vidění byla jen střela hostujícího Listopada z 25 metrů, která pořádně zaměstnala Lízala v brance. Domácí v dalších minutách hru zlepšili a dali z toho 2 góly. První ve 12. minutě, když Nosek vybojoval balon na rohu vápna, přenechal Krejčímu, který balon uklidil ke vzdálenější tyči – 1 : 0. Následně Žáček poslal do brejku Noska, který byl ve vápně faulován, a nařízenou penaltu proměnil opět Krejčí. Pak ale opět naše hra přestala fungovat až do konce poločasu. V této pasáži si hosté vytvořili dvě velké šance, a to ve 23. minutě po rohovém kopu Pšeničkovu hlavičku Lízal reflexivně stačil vyrazit a ve 34. minutě Říha z malého vápna hlavou přestřelil.

Druhý poločas začali opět lépe hosté a také jejich snaha vyústila v 53. minutě gólem, který vstřelil Říha a snižuje na 2 : 1. V 54. minutě se ke hlavičce dostal Krýsl, ale šla těsně vedle. Hra domácích se zlepšila a hned v 59. minutě Zoubek přesným centrem do vápna našel nabíhajícího Krejčího, který hlavou zvyšuje na 3 : 1. Hned po rozehrávce jsme v obraně měli okénko, do kterého pronikl hostující Smetana, ale naštěstí Lízal jeho pokus perfektně vykryl. V 70. minutě hosté kopali rohový kop a při souboji se nešťastně trefil Rozhoň do vlastní branky – 3 : 2. V 73. minutě Máška uvolnil Zahrádku do tutovky a ten zamířil nad branku. O minutu později měl další tutovku na noze Nosek, ale trefil jen břevno. V 84. minutě si napravil předešlou situaci Zahrádka, když přihrávku od Krejčího uklidil do branky a dal tak uklidňující gól na 4 : 2.

Nejlepším hráčem domácího celku byl střelec tří branek Karel Krejčí.

Autor: Jiří Cibulka

798 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?