KDU-ČSL má v okrese Strakonice staronové vedení

V sobotu 5. března 2022 se v ranních hodinách sjeli ve Strakonicích delegáti okresní konference KDU-ČSL Strakonice, aby zvolili členy vedoucích orgánů okresní organizace na příští dvouleté období a také delegáty na nadcházející jihočeskou krajskou konferenci i na dubnový sjezd strany v Ostravě.

Někteří delegáti ze šumavského Podlesí nemohli dorazit kvůli sněhové vánici, jiní zase ze zdravotních důvodů. Přesto se sešla více než dvacítka delegátů s poměrně širokým věkovým rozpětím, od třicátníků až po nejstarší členy. Mezi nejmladší patří o okresní předseda Vladimír Hanáček, jenž působí jako politolog na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. Svůj post obhájil již počtvrté, když ho v tajné volbě podpořilo všech 21 přítomných delegátů. „Takto silné podpory si velmi vážím a všem za ní děkuji! Práce okresního předsedy mě velmi baví. Okres je takovou převodovou pákou mezi krajem a místními samosprávami, starosty, místostarosty a zastupiteli obcí. Snažím se v rámci svých možností proto toto zprostředkování provádět co nejlépe umím. Vzhledem k zaměstnání v Českých Budějovicích mám dobré podmínky informace a podněty z kraje do okresu předávat, což už léta činím,“ konstatuje znovuzvolený předseda Vladimír Hanáček.

IMG_20220305_092814„Nejde jen o slova! Jen za poslední rok se nám takto v okrese podařilo prosadit některé významné počiny, jako je např. odkoupení budovy lnářské psychiatrické léčebny krajem, přidělení krajské dotace na rekonstrukci sokolovny v Radomyšli či na novou školku v Katovicích, ale i na projektovou dokumentaci k výstavbě obecních bytů v Malenicích, a mohl bych pokračovat,“ vyjmenovává Hanáček.

Post místopředsedy okresního výboru KDU-ČSL opět obhájil i emeritní senátor Josef Kalbáč, jenž zdůraznil, že jeho velkým politickým vzorem byl prvorepublikový poslanec agrární strany a později ministerský předseda Rudolf Beran. „Ten říkal, že za politika mluví jeho činy. A měl pravdu! Co politik prosadí, to lidé vidí a ocení,“ prohlásil Kalbáč, jenž je členem lidové strany již od roku 1968 a stejnou dobu i předsedou lidovců v rodných Třebohosticích. Druhým místopředsedou byl zvolen starosta Lnář na Blatensku Josef Honz. Dalšími řadovými členy okresního výboru se stali: Marie Nehézová, Petr Břicháček, 14, Jana Hrdinová a Klára Zemenová Hlavatá.

Okresní předseda Vladimír Hanáček bude též okres Strakonice zastupovat na sjezdu KDU-ČSL, který se s ročním odkladem s ohledem na pandemii Covid19 sejde první povelikonoční víkend: 23. a 24. dubna v Ostravě.

 

Autor: Vladimír Hanáček

928 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?