Ze zápasů s Osekem a Týnem získal Junior aspoň bod

 

22. 4. 2022  –  18:00

Krajský přebor  –  muži  Osek – Junior    zápas 2 : 1   (poločas 2 : 0)   

Sestava hostí:  Lízal  – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Čapek – Doležal (80. min. Linhart), Míčka (46. min. Nosek) – Máška, Petráň, Chalupa – Šourek

Na střídání ještě byl k dispozici Rojík, Šimek, Staněk a brankář Kozlík.

Branky domácích: Říský Jakub, Sigmund Jan

Branka hostí:  Šourek Josef

Rohy:    6 : 4

Střely na branku:  5 : 8

Střely mimo branku:  4 : 3

Žluté karty:  1 : 2  (11. min. Němeček Lukáš – 74. min. Nosek, 89. min. Linhart)

Červené karty:  0 : 0

míč3Odložené okresní derby se  hrálo v pátečním podvečeru za deštivého počasí. První poločas  se vyznačoval velkou bojovností z obou stran a vcelku vyrovnaně. Do první slibné šance se po centru Mášky dostal v 29. minutě Šourek, ale branku minul. Ve 32. minutě se nejlepší hráč domácích Jakub Říský opřel do balonu ze střední vzdálenosti a vymetl šibenici – 1 : 0. O 7 minut později jeho bratr David Říský vypustil z rohu vápna pumelici, kterou Lízal stačil vyrazit, ale na dorážku Sigmunda už ale nestačil – 2 : 0. Před koncem poločasu Rozhoň našel ve vápně Žáčka a jeho střelu zlikvidoval zkušený Křížek.

Druhý poločas začal slibně pro Junior, když ve 48. minutě byl ve vyložené pozici Nosek, ale Křížek se nenechal prostřelit. Domácím zřejmě začaly docházet síly a iniciativu převzali hosté. Získali si mírnou převahu, kterou dokázali zužitkovat v 64. minutě. Chalupa zachytil rozehrávku a našel ve vápně volného Šourka, který svoji šanci proměnil a snížil na 2 : 1. Poté se ještě hosté snažili o vyrovnání, ale nebylo jim souzeno. Myslím, že Junior odehrál velmi dobrý zápas a remíza by jim slušela.

Za hosty byl nejlepším hráčem Josef Šourek, který po třech sobě jdoucích utkáních se vždy gólově prosadil.  Velice dobrý výkon podali všichni.

 

24. 4 .2022  –  17:00

Krajský přebor  –  muži  Junior – Týn nad Vltavou    zápas  1 : 1  (poločas 0 : 0)  

Sestava:  Lízal  – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Petráň (60. min. Zelenka ) – Mička, Čapek – Nosek (85. min. Zábranský), Chalupa, Máška – Šourek (67. min. Prajzler)

Rohy:    8 : 3

Střely na branku:  9 : 5

Střely mimo branku:  7 : 1

Žluté karty:    2 : 1   (62. min. Šourek, 74. min. Zelenka – 75. min. Houska)

Červené karty:  0 : 0

První poločas jsme měli mírnou převahu od prvních minut, ale gólové šance jsme si téměř nevypracovali kromě 39. minuty, kdy Míčka připravil Noskovi dobrou pozici pro zakončení, ale branku těsně minul. Hosté se dostali před naši bránu těsně před koncem po rohovém kopu. To bylo vše v prvním poločase, co se týká brankových příležitostí.

Na začátku druhého poločasu ve 47. minutě se Dobal po individuální akcí dostal před Lízala, ale Žáček stačil včas jeho střelu zablokovat. V 58. minutě Šourek rychle zpracoval na vápně balon a bodlem k tyči vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře, který jeho střelu vytlačil na roh. V 68. minutě po přízemním centru Noska ukradl obránce Týna gól Prajzlerovi. V 71. minutě Rozhoň z trestného kopu trefil břevno. Gól už byl na spadnutí, ale padl na druhé straně, kdy se v 80. minutě k odraženému míči dostal hostující Štos a prostřelil co mu stálo v cestě – 0 : 1. Vypadalo to, že si hosté odvezou tři body, ale v 82. minutě zahráli hosté v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu Rozhoň bezpečně proměnil, čímž srovnal skóre na 1 : 1.

Za náš tým si zaslouží  pochvalu kapitán Žáček.

Autor: Jiří Cibulka

677 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?