Šmidingerova knihovna zahajuje letní program

 

Nejbohatší ekosystémy planety Země
4. 7. – 29. 8. Výstava fotografií zavede návštěvníky do deštných pralesů Sumatry, na Komodské ostrovy za varany, do savany a monzunového lesa, či ke korálovým útesům Indopacifiku. Cesta pokračuje do tropických mokřadů, lesů mírného pásu Evropy, do tundry a k ledovcům Islandu. Vstupní hala ŠK. Otevřeno ve výpůjční době ŠK (tj. Po + St – Pá 8 – 18 hod., Út zavřeno, So 8 – 12 hod.).

Farmářské trhy Strakonice
1., 15. a 29. 7., 13 – 17 hod., Velké náměstí pod radnicí
Sezóna farmářských trhů pokračuje bez letní přestávky tentokrát třemi červencovými termíny. Přijďte si doplnit zásobu čerstvé zeleniny, ovoce, sazenic a farmářských potravin. Vybírat budete moct také z nabídky občerstvení a rukodělných výrobků. Bližší informace a seznamy přihlášených prodejců na webu: http://farmarsketrhy.strakonice.eu/. Pořádá Ekoporadna při ŠK ve spolupráci s Městem Strakonice. Kontakt: Jan Juráš, jan.juras@knih-st.cz, 721 658 244.

smid_knStředeční zastavení
20. 7. Setkání s literaturou, např. s dílem Markéty Procházkové-Lutkové. Pobočka Za Parkem, od 16:30 hod.

Přírodovědný výlet s průvodcem do okolí Volar
23. 7. Sraz v 7:00 před nádražím ČD, v 7:10 odjezd vlakem na Soumarský Most. Tam nás v 9:00 bude čekat Ing. Josef Pecka, šumavský průvodce (poplatek 100,- Kč, až na místě). Půjdeme po zpevněných cestách podél Vltavy k lávce u Dobré, přes Vltavu, k bývalé železniční spojce od Lenory do Černého Kříže a do Volar (celkem cca 10 km). Trasu lze po dohodě upravit. Návrat vlakem např. v 16:47. Více na csop-strakonice.net nebo v ŠK Za Parkem.

Výstavky
Výstavka květin a větviček na určování (nejen s pomocí knih, ale i s možností konzultace). Pokračují i dlouhodobé akce – Místa s přírodními zajímavostmi, Nejmilejší knihy. Pobočka ŠK Za Parkem.

Od 4. 1. Výstava Jaroslava Vokáčová – Květiny. Společenský sál ŠK. Výstava je přístupná v době konání společenských akcí.

 

Autor: Kristýna Frydrýšková

648 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?