Knihovna je připravena na srpen

 

Kurz českého jazyka pro začátečníky
12. 7. – 13. 9. Kurz Centra na podporu integrace cizinců. Vždy vúterý 19:00 – 20:30 hod., společenský sál ŠK.

Naše vážky
27. 7. – 30. 9. Výstava informuje o základním systematickém členění vážek, jejich životním cyklu a ochraně prostředí, ve kterém žijí. Vstupní hala ŠK. Otevřeno ve výpůjční době ŠK (tj. Po + St – Pá 8 – 18 hod., Út zavřeno, So 8 – 12 hod.).

smid_knÚterní zastavení
9. 8. Setkání s literaturou, např. s knihami Forresta Cartera. Od16:30, pobočka Za Parkem.

Farmářské trhy Strakonice
12. 8., 13 – 17 hod., Velké náměstí pod radnicí
Sezóna farmářských trhů pokračuje jedním srpnovým termínem (26. 8. se trhy z důvodu MDF neuskuteční). Přijďte si doplnit zásobu čerstvé zeleniny, ovoce, sazenic a farmářských potravin. Vybírat budete moct také z nabídky občerstvení a rukodělných výrobků. Bližší informace a seznamy přihlášených prodejců na webu: http://farmarsketrhy.strakonice.eu/. Pořádá Ekoporadna při ŠK ve spolupráci s Městem Strakonice. Kontakt: Jan Juráš, jan.juras@knih-st.cz, 721 658 244.

Přírodovědný výlet s průvodcem do okolí Stožce
13. 8. Sraz v 7:00 před nádražím ČD, v 7:10 odjezd vlakem do Nového Údolí (s přesedáním ve Volarech). Tam nás v 9:40 bude čekat Ing. Josef Pecka, šumavský průvodce (poplatek 100 Kč, až na místě). Půjdeme terénem i po zpevněných cestách převážně lesem podél Světlé a Studené Vltavy do Stožce (celkem cca 8 km). Trasu lze po dohodě upravit. Návrat vlakem např. v 16:19. Více na www.csop-strakonice.net nebo v ŠK Za Parkem.

Výstavky
Výstavka květin a větviček na určování (nejen s pomocí knih, ale i s možností konzultace) – v půjčovně ŠK Za Parkem.  Pokračují i dlouhodobé akce – Místa s přírodními zajímavostmi, Nejmilejší knihy.

Od 4. 1. Výstava Jaroslava Vokáčová – Květiny. Společenský sál ŠK. Výstava je přístupná v době konání společenských akcí.

 

Autor: Kristýna Frydrýšková

575 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?