Rozhovor s Tomášem Vlkem z FK Junior Strakonice: S tímto týmem máme na to postoupit

Karta hráče:

Tomáš-Vlk-v-akci

Tomáš Vlk v akci

Jméno: Tomáš

Příjmení: Vlk

Datum narození: 24. 5. 1996

Věk: 17

Post: Brankář, útočník

Číslo dresu: 19, 10

Kategorie: muži, U19

Přezdívka: Jerry, Vlčák

Tomáši, jaké byly tvoje první fotbalové krůčky? Kdo tě přivedl k fotbalu? Vzpomeneš si, na jakém postu jsi hrál nejprve?

Moje první fotbalové krůčky byly u babičky na zahradě, před očima půlky rodiny a hned tehdy jsem se snažil kopnout do míče, akorát jsem vždycky spadnul, než jsem kopnul. V kolika letech to bylo, to si nevzpomínám. K fotbalu mě přivedl můj otec společně s mým dědou, oba dva fotbal milují, a proto chtěli, abych ho hrál i já. Pamatuji si, že ze začátku jsem většinou střídal, protože jsem hrával s hráči, kteří byli i o 5 let starší, ale když jsem se dostal na hřiště, tak mě většinou poslali do útoku.

Teď už jsi věkem dorostenec. Jsi v Junioru spokojený s trenéry, spoluhráči, zázemím apod.?

Jak pan trenér Sládek, tak pan trenér Červinka jsou vynikající trenéři, jsem rád, že mě mohou trénovat právě oni. Spoluhráči jsou vynikající, na krajský přebor máme opravdu silný kádr, ale důležité je, že držíme jako parta při sobě, akorát by si měli někteří hráči uvědomit, že se musí často a kvalitně trénovat, ale jinak všechno klape. A zázemí je ve Strakonicích vynikající, areál Na Křemelce odpovídá tak třetí lize mužů, jsou zde skvělé šatny, skvělý trávník jak na hlavním hřišti, tak i na tréninkovém. Je vidět, že správci odvádí dobrou práci a bonus pro nás hráče a trenéry je, že máme v šatně vířivku, a tak v ní po každém tréninku nebo zápase můžeme relaxovat.

Jako první dorostenec sis zahrál za muže FK Junior Strakonice IV. třídu. Jak hodnotíš kvalitu soutěže?

Kvalita soutěže není tak velká, což se dalo očekávat. Jsou tu týmy, které to hrají tak, že si jdou prostě o víkendu zakopat a na výsledku jim tolik nezáleží. Zato Junior do té soutěže šel s tím, že chce hned postoupit. Zatím se mu to daří, po podzimu jsme na 1. místě a myslím si, že tým, který se tady v mužích poskládal, má na to soutěž vyhrát a bez problémů postoupit. Máme na tuto soutěž dost kvalitní tým.

Pro tebe osobně to musí být velký zážitek, zahrát si před 400 diváky a ještě navíc v týmu s hráči jako Standa Šíp, Víťa Reiser, Bohouš Mára a další kvalitní borci.. ?

Zážitek to pro mě byl velký, navíc když jsem ještě vstřelil branku. Vždy hraju rád po boku ostřílených hráčů, sbírám od nich hodně zkušeností, za což jsem strašně rád, a doufám, že si zahraju po boku těchto hráčů i na jaře a společně oslavíme postup.

Zpět ale k Tobě. Jsi už ve starším dorostu, takže svoji budoucnost vidíš v mužích Junioru nebo bys raději hrál někde jinde vyšší soutěž?

Mám před sebou rok a půl v dorostu, takže mám na rozhodování ještě čas. Určitě bych chtěl pomoci Junioru postupovat co nejdál, případně si zahrát na střídavý start vyšší soutěž.

Na jakém postu hraješ v dorostu a na jakém v mužích?

Poslední dobou spíše hraju v poli, protože nemáme dostatek hráčů. V současné době máme hodně zraněných nebo nemocných, proto musím plnit roli útočníka i přesto, že jsem jinak brankář. S chytáním skončit nechci, protože mě to strašně baví a myslím si, že lépe chytám, než hraji v poli. Doufám, že si brzy vyléčím zraněnou ruku a znovu naskočím do branky a už tam zůstanu.

vlk_tomas

Tomáš Vlk střílí branku

Mohl bys vyjmenovat největší opory staršího dorostu Junioru a své největší kamarády, se kterými se ti dobře hraje?

Mezi největší opory staršího dorostu patří jednoznačně kapitán Václav Dohonyi, pak Dominik Roubin a Richard Náhlík. Jinak mezi mé největší kamarády patří už zmiňovaný Vašek Dohonyi, se kterým hraji fotbal od začátků. Jezdíme spolu na zápasy i na většinu tréninků a držíme spolu partu už dlouhou dobu.

Jste nyní na třetí příčce v tabulce, se ztrátou čtyř bodů na první pozici. Budete v této sezóně útočit na místo nejvyšší?

Do každé sezony jdeme s tím, že chceme vítězit. V téhle sezoně jsme si dali úkol vyhrát tuto soutěž a jdeme si za tím. Před námi je jen Milevsko, na které ztrácíme bod a na SKP čtyři.

K tomu, abychom se udrželi v boji o titul, nesmíme už na podzim ztratit ani bod. Musíme porazit za tři týdny SKP doma o týden později Milevsko venku.

Děkuji za rozhovor a ať se daří.

Autor: Jan Tůma

236 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?