Lukáš Linhart /FK Junior Strakonice/: Od malička hraju fotbal jen za Strakonice a jsem spokojený

line_1Karta hráče

Jméno: Lukáš

Příjmení: Linhart

Datum narození: 31. 5. 1998

Věk: 15 let

Post: pravý obránce, stoper

Číslo dresu: 12

Kategorie : U17

Přezdívka: Líně

 

Lukáši, jaké byly tvoje první fotbalové krůčky? Kdo tě přivedl k fotbalu? Vzpomeneš si na jakém postě jsi hrál nejprve?

Ano, pamatuji, sice je to už dávno, bylo to tenkrát v mladší přípravce, kdy jsem poprvé začal trénovat fotbal. Ale ještě před tím mě bratr Martin naučil „kopat do míče“. Můj první fotbalový trenér byl pan Kočí, který mě naučil základy čistého fotbalu. Moje posty se za mojí kariéru ve Strakonicích hodně měnily. Nejprve jsem hrál v útoku, poté jsem hrál záložníka a nakonec skončil v obrané linii, kde hraju dodnes.

Hrál jsi vždy ve Strakonicích nebo i někde jinde?

Od malička hraju fotbal jen za Strakonice a jsem spokojený.

Nyní jsi prvním rokem v dorostenecké kategorii U 17, zaznamenal jsi nějaký rozdíl oproti žákovské kategorii U 15?

line_2

Lukáš Linhart (uprostřed)

Samozřejmě, že ano. Velkou změnou je, že dorost trénuje dole na stadionu Na Křemelce, kde je lepší trávník a tribuna. V dorostu mě trénují dva trenéři a to jsou Karel Sládek a Martin Červinka. Myslím si, že tréninky jsou jiné než v žácích, ale každý se pořád něco nového učí.

Je o tobě známo, že jsi založil a spravuješ skupinu na facebooku FK Junior Strakonice o.s., jak jsi dostal tento nápad? A co zde píšeš ?

Jdeme s dobou, a proto se vytvořil nejprve náš web, a poté jsem vytvořil stránku na facebooku. Ano, je tomu tak, vlastně je to jednoduché, přijdete na stránku FK Junior Strakonice o.s., a potom, co dáte LIKE, uvidíte příspěvky, které přidávám buď já, nebo další správci. Správci stránky jsou uvedeni na stránce v popisku. Dále zde přidáváme fotky, které jsou nejčastěji od Jana Škrleho, za což mu chci poděkovat, že chodí na zápasy a vytváří úžasné fotky z utkání, které poté můžeme použít jako úvodní fotky. Na těchto stránkách také najdete výsledky od žáků až po muže. Hráči, kteří se např. zraní, můžou napsat zprávu, kterou uvidí i další uživatelé, a postupně to uvidí celý jeho tým. Pokud budete mít fotky, které chcete přidat, stačí jen je poslat soukromou zprávou stránce.

Letos vznikl nově tým mužů, chtěl by sis někdy za ně zahrát?

Je tu možnost pokračovat za FK Junior Strakonice o.s. jako muž, tak proč ne. Muži zatím hrají nejnižší IV. třídu, ale já věřím, že jednou aspoň ten kraj hrát budeme. Myslím, že naši muži hrajou čím dál víc lepší fotbal a stává se z nich jeden kolektiv.

 

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí v další kariéře.

Autor: Jan Tůma

1 073 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?