Uzavírka v ulici Ellerova se nachyluje do druhé poloviny, co na rekonstrukci říkají řidiči?

K částečnému uzavření této oblasti došlo 4. září. Probíhá totiž obnova Mlýnské ulice.

Standardně sice mohou auta projíždět ve čtyřech pruzích, což umožňuje dopravu v této poměrně frekventované části města zvládnout, přechodně se ovšem musí řidiči smířit pouze s polovičním průjezdem.

Opravy znervózněly některé stánkaře, kteří se již chystají zapojit se do Václavské pouti. Rekonstrukce nicméně skončí 24. září, a tak pouť omezena nebude a lidé se tradičních stánků dočkají. Sousední Mlýnská ulice by však měla být uzavřena až do 19. prosince.

DSCN5511Důvod rekonstrukce

Hlavním účelem těchto kroků je alespoň trochu navýšit počet parkovacích míst. Dosavadní kapacita ulice Mlýnská nedostačuje, a proto bude vybudováno parkoviště pro další čtyři automobily.

Rovněž dojde k opravě chodníku a navýšení rozlohy stávající komunikace na úkor zeleně. Zastánci minimálních zásahů do životního prostředí se však obávat nemusí – dočkáme se i nového stromořadí.

 

Co na to řidiči?
Marek (34)

Každá rekonstrukce brzdí a já tu jezdím minimálně jednou týdně, takže samozřejmě člověka zarazí. Ale nějak to přečkám, a pak snad budou vidět výsledky. Ta parkovací místa navíc se určitě hodí.“

Věra (42)

Opravu jsem vůbec nečekala. Naštěstí jsem do práce vždy vyjela včas, neměla jsem zpoždění. Pro příště by se ale tyhle věci měly hlásit víc předem.“

DSCN5499DSCN5500DSCN5502DSCN5503DSCN5504DSCN5509DSCN5510DSCN5513

Autor: Lukáš Houdek

176 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?