Co dělají lyžaři v létě? Připravují se na zimu…

Lyžování patří mezi oblíbené zimní sporty. Trenér Radek Sosna nám ovšem prozradil, jak lidé věnující se tomuto sportu, využívají svůj čas v létě.

rozcvička

Bez pořádné rozcvičky se poctivý sportovec neobejde.

O to, aby výsledky v zimě byly co nejlepší, se snaží mladí lyžaři-běžci strakonického Ski klubu. Nechtějí čekat, až se zima zeptá… V srpnu absolvovali náročné soustředění v „domovské chatě“ na Kubově Huti. Na rozdíl od loňského roku letos nebyla v náplni jízda na kolečkových lyžích, o to víc se běhalo, nacvičovala se technika při imitačních cvičeních a získávala se síla při bězích do kopce.

To vše bylo zpestřeno výběhem na Boubín, netradičními soutěžemi i tradičním fotbálkem smíšených družstev, dále večerními táboráky s opékáním buřtů i „marshmallow“ samozřejmě i nezbytnou prací v kuchyni, které se obětavě ujala děvčata, za což jim patří velký dík (stejně jako všem trenérům a obětavým rodičům, bez kterých by se taková akce konat nemohla).

... i běh je pro dobrou kondici důležitý

… i běh je pro dobrou kondici důležitý

Letního soustředění se zúčastnili (od nejmladších): Baruška Silovská, Johanka Hůrková, Barča Bočková, Štěpánka Hanušová, Vojta Silovský, Jonáš Novotný, Matyáš Maty Jánský, Tonda Hanuš, Filip Fífa Boček, Honza Sláňa Slanec a Šimon Šimda Jánský, trenéři a rodiče: Radek Sosna, Petr Silovský, Pepa Boček, Vlaďka Silovská, Lenka a Renek Hůrků a pes Rex.

„Velmi mě potěšilo velké zlepšování osobních výkonů během týdne. Na soustředění dále navážeme pravidelnými tréninky ve Strakonicích. Poctivost a píle v tréninku se pak jistě projeví při podzimních běžeckých krosech a hlavně při závodech v zimní sezóně“, uvedl za všechny trenéry Radek Sosna.

balkon

Autor: Radek Sosna

471 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?