Nová podoba vlakového nádraží už týden slouží veřejnosti, lidé modernizaci oceňují

Strakonice dlouhá léta patřily k městům s nejméně upravovanou podobou vlakového nádraží. To se nyní změnilo a přitom investice ještě nekončí.

DSCN5864Po několika desetiletích, kdy se v této lokalitě prakticky nic nezměnilo, se uskutečnila rozsáhlá investice, jež přinesla především vybudování ostrovního nástupiště a podchodu ke kolejím. Autoři nezapomněli ani na handicapované, a tak nové nádraží nacházíme rovněž bezbariérový přístup.

Díky těmto úpravám již cestující nebudou muset při vystupování či nastupování absolvoval riskantní a nepohodlnou cestu přes další koleje. Modernizace tedy znamená nejenom estetický pokrok, ale také posílení bezpečnosti zákazníků Českých drah.

Peníze zajištěny

Na současných opravách se podílela Správa železniční cesty, a to částkou přes 500 milionů korun. Akce ovšem bude pokračovat. Zatím totiž podchod vede jen ke kolejím bezprostředně u nádražní budovy. Do konce července by se tato cesta měla plně rozšířit a ostrovních nástupišť tudíž přibude. Na této etapě se bude finančně podílet i město Strakonice.

Novou podobu oceňují hlavně starší lidé, kteří již nemusejí nastupovat příliš vysoko. Celkově dostalo strakonické nádraží novou atmosféru, kterou ještě posílí další etapy rekonstrukce.

DSCN5850DSCN5851DSCN5852DSCN5854DSCN5855DSCN5856DSCN5857DSCN5858DSCN5859DSCN5860DSCN5862DSCN5863

 

Autor: Lukáš Houdek

1 683 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?