Dorostenci závodili na mistrovství ČR v běhu na lyžích

Vrcholem zimní závodní běžecké sezóny bylo o víkendu Mistrovství ČR dorostu v běhu na lyžích s mezinárodní účastí. Strakonický SKI KLUB reprezentovali, po dlouhých letech půstu, 2 závodníci v kategorii mladšího dorostu – Miroslava Chvalová a Antonín Hanuš.

Závod se měl původně konat v Jilemnici, ale kvůli špatným sněhovým podmínkám musel být přeložen na Horní Mísečky. V sobotu se závodilo volně na dlouhých tratích, a tak se Mirka vydala na trať dlouhou 7 km a Tonda na 10 km. Na náročné a kopcovité trati Miroslava Chvalová vyjela 35. místo a Antonín Hanuš 41. místo.

Tonda po startuV náročné konkurenci sportovních center mládeže a sportovních středisek z celé ČR, které mají zcela jiné tréninkovémožnosti, jsou to výsledky na hranici možného.

„Mirka startovala ve své kategorii jako první a Tonda jako osmý, toto pořadí se určovalo podle postavení na žebříčku, takže ti nejlepší startovali až na konec. Mirka jela 7 km a Tonda 10 km na výborně připravené trati, která je považována za nejtěžší v republice. Oba si vedli velmi dobře a obsadili slušné 35., resp. 41 místo. Na M ČR jsou již opravdu kvalitní závodníci z celé republiky, takže konfrontace s nimi byla výborná zkušenost do budoucna,“ řekl vedoucí výpravy Miroslav Chval.

Tonda na tratiMirka na startuMirka na tratiMirka pred startemMirka pred startem2Mirka se sokynemi a kamaradkamiTonda na startuTonda v cili

Autor: Radek Sosna

278 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?