Živé sele a zájezd do Štrasburku – i to nabídl Pepíkovský candrbál

V sobotu 18. dubna se v KD Čejetice uskutečnil Pepíkovský candrbál, který nabídl nebývale štědrou tombolu, netradiční předtančení i skvělou hudbu v podání kapely FATIMA. Zúčastnilo se ho okolo 150 lidí.

ples1Akci pořádal spolek dobrovolných hasičů Sudoměř a mládežnický spolek Mladí lidovci. „Nejdříve jsme chtěli obnovit tradici Lidových plesů, pak jsme se ale dohodli na spolupráci se sudoměřskými hasiči a nadchla nás jejich myšlenka Pepíkovských candrbálů, která se na ves i k době mimo hlavní plesovou sezónu hodí mnohem víc. Naším cílem totiž bylo hlavně to, aby se lidé bavili,“ říká hlavní organizátorka candrbálu, mladá lidovkyně Jitka Fialová (29) z Čejetic.

Každá žena, která se taneční zábavy zúčastnila, dostala při vstupu do sálu růži. Tu si mohla dát do vázy připravené na každém stole a spolupodílet se tak na výzdobě sálu, posléze si květinu odnést domů. Po krátkém úvodním slově a hudebním vystoupení přišlo na řadu předtančení renesančních tanců v dobových kostýmech v podání třeboňského souboru historických tanců Campanello. Hosté si pochvalovali hlavně možnost si tance sami vyzkoušet. „Moc se mi líbilo, že jsme nezůstali jen u dívání a také nás vyzvali k seznamovacímu tanci. Byl to opravdu nečekaný zážitek,“ svěřil se Jan Jeništa z Doubravice.

Tombola

ples7Nejočekávanější částí večera se stala tombola, v níž bylo 160 okamžitých výher s průměrnou hodnotou 150 Kč. Např. knihy, kosmetické balíčky, dobré pitivo atd. Vyhrával téměř každý druhý los. Ty nevýherní byly slosovány o 15 hlavních cen od kurzů osobního růstu přes samochladící soudek piva, dort, živé sele a další až po zájezd pro dva na 4 dny do Štrasburku s možností prohlídky Evropského parlamentu. „Největší radost mi udělala slečna, která si až téměř v slzách z radosti přišla vyzvednout krásnou 8dílnou sadu povlečení, protože přesně tu si nejvíc přála vyhrát,“ přiznala Fialová.

Sudoměřský mluvčí hasičů Josef Všetečka si vzájemnou spolupráci velmi pochvaloval a s lidovci se domluvil i na dalším ročníku candrbálu, protože na akci byly samé pozitivní ohlasy. „Lidem se to líbilo, ceny byly opravdu pěkné, Fatima hrála výborně. Prostě se to povedlo,“ chválil akci Martin Kuboušek z Čejetic. „Jsme moc rádi, že lidé v hojném počtu přišli a byli spokojeni. To je pro nás největší odměna,“ řekl celorepublikový předseda Mladých lidovců Vladimír Hanáček (28) ze Strakonic a vyjádřil velký dík sponzorům, kteří mají na úspěchu nemalý podíl.

 

ples4Mladí lidovci jsou celorepublikový spolek lidí různých zájmů a profesí od 15 do 35 let. Spojuje je zájem o politiku a kuráž měnit ji k lepšímu. Nechtějí totiž jen kritizovat, chtějí spoluvytvářet naši společnost a vnášet do politiky férovost a čestnost. Směřují k demokracii založené na křesťanských hodnotách.

 

Jitka Fialová

777022156

juth.beutelrock@seznam.cz

http://mladilidovci.cz/jihocesky-kraj/

Mgr. Jitka Fialová je místopředsedkyní Mladých lidovců Jihočeského kraje a do jejích kompetencí spadá pořádání krajských akcí ML, školení a propagace. Momentální největší akci představuje pomoc Barboře Halodové, mamince 5letých dvojčat, trpící akutní formou leukémie, pro niž organizuje nábory do registru dárců kostní dřeně.

https://www.facebook.com/events/705741336200925/

ples2ples3ples5ples6

Autor: Jitka Fialová

478 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?