Porážka s Hlubokou znamená propad na poslední místo tabulky

d-Daniel-Černý-Formánek-Gottwald

Boj o ligové dno. V takovém duchu se odehrálo sedmé kolo krajské ligy mezi domácími Strakonicemi a hosty z Hluboké nad Vltavou. Tyto dva poslední celky tabulky dělily před středečním utkání dva body. Domácí hokejisté se ziskem dvou bodů byli na předposledním místě před Hlubokou nad Vltavou.

Domácí nastoupili do utkání ve vysokém tempu, hned ve 4. minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho Binder s Andrlem, první jmenovaný zakončoval jen do betonu gólmana Daniela Černého. Hosté se poprvé dostali do útočného pásma v 6. minutě zásluhou Milana Černého, který obral o kotouč strakonickou obranu, v samostatném úniku si svým zakončením nepřišel na Havelce v brance domácích. Ve 12. minutě po chybě strakonického Grosse za vlastní brankou získali útočníci Hluboké kotouč a Lukáš Moudrý, který byl v brankovišti nejaktivnější, dokázal dostat kotouč za záda Havelce, 0:1. V 16. minutě minutě opět chybovala strakonická obrana, tentokrát na své útočné čáře. Moudrý s Oulíkem ujeli sami dva na brankáře, bekhendový blafák Moudrého Havelec zlikvidoval a nedovolil hostům dvoubrankové vedení. V 19. minutě prošel sám přes útočnou modrou Martin Janda z Hluboké a ostrou ranou z mezikruží trefil naštěstí pro domácí jen břevno Havelcovy branky.

S aktivním přístupem nastoupili domácí také i do druhé části. Ve 23. minutě po vyhraném buly v útočném pásmu orazítkoval tyč Černého branky strakonický Major. Ve 29. minutě rozveselil domácí arénu Ervín Binder, dojel si vyhozený kotouč a tváří v tvář Černému zasunul kotouč mezi betony, 1:1. O chvíli na to mohli jít domácí do vedení, v přesilové hře od modré tvrdě vystřelil Marek Kloud, Pavel Srb kotouč tečoval a Andrle se snažil dorážet za záda ležícího Černého. Slabá koncovka trápila domácí celé utkání, Jakub Major se ocitl sám před brankou po Čadkovo přihrávce zpoza branky, trefit Černého svatyni nedokázal.

Závěrečnou třetinu začínali domácí v početní výhodě, ve které se bohužel nedokázali ani udržet v útočném pásmu. Následně ve 43. minutě hráli přesilovou hru hosté, vedení na svou stranu mohl vrátit zpět Jan Formánek, nikým nechráněný vystřelil z mezikruží jen do betonů Davida Havelce. Ve 49. minutě po buly ve středním pásmu se opět šikovně prosmýkl do útočného pásma Martin Janda, jehož tvrdý projektil Havelec jen stěží vyrazil mimo své tři tyče. Na začátku 53. minuty s rozehrávkou v obraném pásmu zaváhal Ondřej Dlouhý, čehož využil Milan Černý. Strakonickým divákům připomněl své umění, když pohotovu střelou do levého růžku vrátil vedení svému týmu, 1:2. V 55. minutě se domácím naskytla obrovská výhoda na srovnání stavu, kdy hráli přesilovou hru 4 na 3 a po 11 vteřinách jim zbývala 1:20 převahy 5 na 3. Zklamaní diváci ve strakonické Knürr aréně se vyrovnání nedočkali. Domácí v této přesilové hře nedokázali nějak výrazně ohrozit branku Hluboké. Navíc o chvíli na to byl vyloučen obránce Hřebíček a v poslední minutě útočník Paukner.

Strakoničtí hokejisté tak prohráli i další utkání v řadě. Se ziskem dvou bodů ze sedmi utkání jsou na posledním místě tabulky krajské ligy. V dalším utkaní je čeká Sokol Radomyšl, opět na domácím ledě – v sobotu 31. října od 17:00.

HC STRAKONICE – TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Sestava domácích: Havelec, Kovář, Hřebíček, Kloud, Topinka, Gross, Řehoř, Srb, Dlouhý, Čadek, Andrle, Major, Binder, Křenek, Papež, Paukner, Vavřík

Branky: Binder

Sestava hostí: Černý Daniel, Bělohlav, Dušek, Žlůva, Formánek, Troup, Heřmánek, Fuka, Černý Milan, Gotwald, Moudrý, Oulík, Hejda, Mavrenz, Janda, Šimek

Branky: Moudrý, Černý Milan

Asistence: Miler

 

Foto: Jan Škrle

Autor: Jan Richter

235 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?