Šmidingerova knihovna se chystá na červen

 

Strakonice očima stacionáře
1. 6. – 4. 7. Výstava klientů strakonického Denního stacionáře ve vstupní hale ŠK. Otevřeno ve výpůjční době ŠK (tj. Po + St – Pá 8 – 18 hod., Út zavřeno, So 8 – 12 hod.).

Bookstart – S knížkou do života
2. 6. Pravidelná setkávání s rodiči a dětmi v rámci projektu na podporu pozitivního vztahu ke knihám, čtení a čtenářství u nejmenších dětí. Oddělení pro děti, od 9:30.

Farmářské trhy Strakonice
3. a 17. 6., 13 – 17 hod., Velké náměstí pod radnicí
Pokračuje další sezóna farmářských trhů. Přijďte si doplnit zásobu čerstvé zeleniny, sazenic a farmářských potravin. Vybírat budete moct také z nabídky občerstvení a rukodělných výrobků. Bližší informace a seznamy přihlášených prodejců na webu: http://farmarsketrhy.strakonice.eu/. Pořádá Ekoporadna při ŠK ve spolupráci s Městem Strakonice. Kontakt: Jan Juráš, jan.juras@knih-st.cz, 721 658 244.

Fotokurz – cesta k lepším fotografiím
7. a 21. 6. Fotokurz o šesti na sebe navazujících lekcích, jehož cílem je zájemce naučit lépe komponovat snímky, ovládat fotoaparát, správně používat blesk a poučit je, jak se vyhnout nejčastějším chybám při focení. III. hradní nádvoří strakonického hradu 16:00- 18:00 hod. Přihlášky zde: https://www.knih-st.cz/fotokurz.

Úterní zastavení
7. 6.: Setkání s literaturou, např. s dílem Petra Petříčka, Jiřího Wagnera a jiných tvůrců haiku. Pobočka Za Parkem, od 16:30.

Mezigenerační klub PARK
12. 6., 13. 6. Poznávání. Aktivní odpočinek. Ruční práce. Knížky. Podle možností a chuti pobyt buď v knihovně, nebo venku. Sraz 2. neděli v měsíci v 18:00 a následující pondělí v 10:00 před pobočkou ŠK Za Parkem.

smid_knHistorické sklo z Lenory a okolí
14. 6. MUDr. Lubomír Šmrha a Ing. Josef Pecka – přednáška s promítáním. Společenský sál ŠK, od 17:00.

Přírodovědný výlet do okolí Zlivi
18. 6.: Sraz v 7:55 před nádražím ČD, v 8:09 odjezd vlakem do Zlivi (příjezd v 8:56). Půjdeme cca 10 km po zpevněných cestách kolem Bezdrevu a do alejí, kde se vyskytují vzácné druhy brouků. Návrat vlakem z Hluboké nad Vltavou v 14:49, v 16:54 nebo některým z pozdějších spojů. Trasu i program lze po dohodě přizpůsobit podle počasí apod. Více na pobočce Za Parkem a na www.csop-strakonice.net.

Vícehlasy 27
23. 6. Mimořádná setkávání s inspirativními osobnostmi. Hosté Ing.Václav Slanař a Jan Tříska pohovoří na téma „Strakonice na prknech, co znamenají svět“. Společenský sál ŠK, od 17:00.

Tvořivá dílnička pro děti
30. 6. Krčíme a lepíme. Tvoření pro děti v knihovně, materiál bude k dispozici na místě.

Oddělení pro děti ŠK, 8:00 – 11:00.

Ledňáčci
3., 17. 6. Schůzky rodin se zájmem o přírodu, tradice a lidové hry. Pro děti všeho věku (i v kočárku) s rodiči, prarodiči apod. Přicházet mohou i dospělí bez dětí nebo starší školáci bez dospělých. Pomoc při vedení programu je vítaná, ale není nutná. Chodit lze i nepravidelně.  Sraz v 16:00 před zámkem u vývěsky ŠK.  PÁ  3. 6. – obejdeme některé z našich ptačích budek, 17. 6. se ohlédneme za uplynulým   školním rokem a za našimi přírodními zážitky. Info pobočka ŠK Za Parkem nebo vedoucí Monika Tůmová (602 361 321 – formou SMS).

Výstavky
Výstavka květin a větviček na určování (nejen s pomocí knih, ale i s možností konzultace). Pokračují i dlouhodobé akce – Místa s přírodními zajímavostmi, Nejmilejší knihy. Pobočka ŠK Za Parkem.

Od 4. 1. Výstava Jaroslava Vokáčová – Květiny. Společenský sál ŠK. Výstava je přístupná v době konání společenských akcí.

 

Autor: Kristýna Frydrýšková

776 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?