Ski klub Strakonice na 5x Vimperkem

Mladí strakoničtí lyžaři se zúčastnili série závodů v podzimních krosech. Seriál 5x Vimperkem začal 16. 9. závodem s hromadným startem ve Vimperku na Vodníku.

5Na stupně vítězů se dokázali ve svých kategoriích prosadit stříbrní Jaroslav Zahradník (nar. 2004) a Josef Boček (muži) a bronzová Barbora Bočková (2002). Těsně pod stupni vítězů, na 4. místech skončili Barbora Silovská (2007), Anna Zahradníková (2006), Vojtěch Silovský a Johanka Hůrková (oba 2003) a Filip Boček (1999). Dále se závodu zúčastnili Josefína Jánská, Marek Šlesinger (první „lyžařský“ závod), Martin Novotný, Antonín Hanuš.

Dalším pokračováním série byl běh do vrchu Vodník 21. 9., kde se na stupně vítězů dostal pouze bronzový Šimon Jánský. Z dalších umístění zaujal Josef Boček 4. místem a Jaroslav Zahradník 5. umístěním. Ostatní závodníci v té době startovali na M ČR v letním biatlonu.

Třetím zastavením se stal závod s opakovanými starty znovu na Vodníku. Našimi nejúspěšnějšími závodníky byli Josef Boček (2. místo) a Johanka Hůrková (3. místo). Na dalších místech byli Barbora Silovská, Anna Zahradníková, Štěpánka Hanušová a Vojta Silovský (všichni  4. místo), Jaroslav Zahradník (5. místo), Marek Šlesinger (8. místo). Dále závodili Josefína Jánská a Martin Novotný.

Čtvrtou část představoval závod na kolečkových bruslích a kolečkových lyžích (7. 10. na Vodníku). Zde zazářily Barbora Silovská a Johanka Hůrková, které zvítězily ve svých kategoriích. Výborné výkony potvrdila i 3. místem Štěpánka Hanušová, 4. místem Vojtěch Silovský a 7. pozicí Antonín Hanuš.

7Vrchol závodu

Finálem byl závod v lyžařském krosu na Hájné hoře nad Vimperkem 12. 10., který se běžel intervalově (závodníci startují samostatně po 30 sekundách). Sportovci Ski klubu Strakonice si odvezli 2 medaile, zásluhou Matyáše Jánského (2. místo) a Johanky Hůrkové (3. místo) a další výborná umístění: Šimon Jánský a Josef Boček (4. místa), Jaroslav Zahradník a Barbora Bočková (5. místa), Barbora Silovská a Štěpánka Hanušová (6. místa). Velkou pochvalu zaslouží i všichni ostatní, kteří se poprali s náročnou kopcovitou tratí a silnou konkurencí.

Na závěr došlo k vyhlášení celkových výsledků celého seriálu, kdy museli závodníci absolvovat minimálně 4 z 5 závodů. Bronzovou medaili získala Johanka Hůrková a v mužích hobby skončil celkově druhý Josef Boček.

Poděkování

„Děkuji všem mladým závodníkům za předvedené výkony a reprezentaci oddílu. Někteří z nejmladších absolvovali své první velké závody, ti zkušenější se již dokážou prosazovat v konkurenci nejlepších závodníků Ski klubu Šumava ve Vimperku a Sokola Stachy, kteří patří k nejlepším i v rámci celé ČR a díky umístění SCM (sportovních center mládeže) trénují v mnohem lepších podmínkách. Naši závodníci toto dohánějí maximální bojovností a nadšením. Jsem moc rád, že řady mladých závodníků Ski klubu Strakonice se neustále rozrůstají!“ říká trenér Ski klubu Radek Sosna.

123468910111213141516

Autor: Radek Sosna

645 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?