Johanka Hůrková vítězkou závodu Českého poháru v letním biatlonu

Výrazného úspěchu bylo dosaženo o víkendu 21.–22. 6. 2014 v celostátních závodech Českého poháru v letním biatlonu v Bystřici pod Hostýnem na severní Moravě.

Johanka_1Johanka Hůrková dokázala vyhrát nedělní rychlostní závod v kategorii žákyně A a v sobotním závodě s hromadným startem vybojovala 4. místo. Navázala tak na podobný úspěch Kateřiny Jeníčkové z roku 2012, která tento závod vyhrála v kategorii dorostu. Johanko, velká gratulace pro tebe, zrodil se další velký úspěch mladých strakonických biatlonistů!

Další výkony

Úspěchy závodníků SK biatlonu Strakonice podtrhli i další účastníci, hlavně juniorka Kateřina Jeníčková 3. místem v závodě s hromadným startem (po výborném běhu a horší střelbě 2-4-3-3). Neztratili se ani další závodníci SKB: Vojta Silovský (žáci A) krásné 8. a 13. místo, Jan Novák 11. místo, Mirka Chvalová 11. místo, Tonda Hanuš 12. a 13. místo, závodili i Štěpánka Hanušová a Filip Boček.

Kačka_biatlonDorostenci, junioři a dospělí si v neděli vyzkoušeli novinku mezi biatlonovými závody, tzv. supersprint. Tento závod se skládá ze 400m běhu mezi střelbami, 1. a 2. střelba je vleže, 3. ve stoje. Na každé z nich mají závodníci na 5 terčů 8 nábojů. Pokud nesestřelí, jsou nemilosrdně diskvalifikováni. Například v závodě juniorů tak byli v cíli klasifikováni pouze 3 závodníci z 19 startujících a podobná situace nastala i v dalších kategoriích. Uvidíme, jak se tato novinka uchytí v biatlonovém světě.

Biatlonový kemp

Johanka Hůrková se hned po skončení závodů přesunula na týdenní biatlonový kemp v Letohradě. Mezi hlavní náplň tohoto kempu patří tréninková příprava mladých biatlonistů s co možná nejširším spektrem tréninkových forem (soutěžení, nácvik techniky, hry…) a také trénink v novém kolektivu a získávání nových zkušeností. Johanka tak již polyká další tréninkové kilometry, jak v běhu, tak i na kolečkových lyžích.

Autor: Radek Sosna

315 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?