Vítězové komunálních voleb vyvracejí, že by se chtěli zbavovat představitelů městských firem a organizací

Výsledky voleb zná snad už každý. 16 let trvající vláda Pavla Vondryse končí, střídají jej jeho rivalové.

Vyvstává proto otázka, jak si nové vedení radnice poradí s obsazením jednotlivých pozic v městské samosprávě, příspěvkových organizací i firem.

Ředitel Teplárny Aleš Seitz, ředitel Měšťanského pivovaru Jaroslav Tůma, ředitel MěÚSS Karel Seknička, ředitel Technických služeb Ludvík Němejc či tajemník Jan Tůma. To je výčet jmen, o nichž se spekuluje nejvíce.

Co na to nová radnice?

Pivovar_Strakonice,_DudákLídr Strakonické Veřejnosti a zřejmě budoucí starosta Břetislav Hrdlička však ujišťuje, že se žádné čistky nechystají. Za prioritu svého uskupení označil co nejvyšší zaměstnanost, a proto jako vhodný začátek svého mandátu nevidí v propouštění.

Kandidát na nejvyšší politickou pozici ve městě však nevyloučil částečnou reorganizaci. Dotyčným lidem chce ale případně nabídnout jiné uplatnění.

Více než konkrétní personální otázky jej spíše zajímá celkový audit městských financí, aby se nové vedení mohlo opřít o relevantní údaje, co si v následujících letech může dovolit. K tomu samozřejmě odborníky pracující na úřadě bude potřebovat.

Autor: Lukáš Houdek

559 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?