Také Strakonice uctily památku zavražděných francouzských novinářů

Vzpomínka se konala ve čtvrtek od 18:30 u kostela sv. Markéty. Přítomní zapálili svíčky a pronesli několik slov o teroristickém útoku v Paříži.

Středa 7. ledna 2015 zůstane zapsána v mysli všech Evropanů. Útok na svobodu, jak tento zločin nazval francouzský prezident Hollande, vyrazil všem dech a ukázal na nebezpečí, které hrozí ze strany radikálního islámu.

DSCN6491Odsuďme jakýkoliv extrémismus

Opět se vynořují otázky soužití západní civilizace s muslimskou komunitou. Faktem ovšem je, že jeden ze zavražděných v Paříži byl muslim, tudíž Evropané a běžní muslimové mají na dopadení těchto zločinců stejný zájem.

„Nepropadejme se sami do extrémistických tendencí,“ varoval na pietním aktu strakonický zastupitel Josef Eigner. V procesu obrany evropských hodnot je nelze vlastní vůlí pošlapávat.

Muslimský svět se od útoku distancuje

Útok odsoudil i předseda Ústředí muslimské obce v České republice Alwari, který připomněl, že jakýkoliv teroristický útok je v rozporu s koránem. Odsouzení tohoto zločinu vyjádřila rovněž Liga arabských států, včetně Saúdské Arábie – kolébky islámu.

Zavraždění muslimského policisty je k dispozici na následujícím odkazu. Záběry jsou ale dost drastické. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/358178-odpravili-vlastniho-vzdavajici-se-policista-ktereho-dorazili-na-zemi-byl-muslim.html

DSCN6473DSCN6475DSCN6476DSCN6480DSCN6481DSCN6484DSCN6485DSCN6487

 

Autor: Lukáš Houdek

582 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?