Mladí lyžaři běžci zakončili sezónu

Žáci Ski klubu Strakonice startovali na závěrečném závodě Českého poháru staršího žactva v běhu na lyžích na Božím Daru v Krušných horách. Ski klub Strakonice reprezentovali Štěpánka Hanušová a Jonáš Novotný.

Jaroslav Zahradní na startu Cross Country Crossu

Jaroslav Zahradník na startu Cross Country Crossu

V sobotu oba absolvovali 2 kvalifikační rozjížďky v Cross Country Crossu na 1 100 m. Na náročné a členité trati dosáhla Štěpánka konečného 36. místa a Jonáš 48. místa. Nepodařilo se jim tak postoupit do finále, do kterého postupovalo 12. nejlepších závodníků v každé kategorii. Stejný závod absolvovali i mladší žáci, kteří jeli jediný celostátní závod v sezóně, finále Hledáme nové talenty. Ze strakonických závodníků se nejlépe umístil Jaroslav Zahradník (mladší žáci ročník 2004) na 30. místě, Vojtěch Silovský a Johanka Hůrková (mladší žáci a žákyně 2003) shodně obsadili 32. místo. Svůj první celostátní závod ve své první závodní sezóně absolvoval Jan Houška, který skončil na 40. místě.

Úspěšná také neděle

V neděli žáky čekaly dlouhé tratě, které se běžely klasickou technikou. Opět se potvrdilo, že klasika našim závodníkům svědčí méně než volná technika (bruslení). Nejlépe se umístila Johanka Hůrková, která na 2 km trati dosáhla na 28. místo, Vojtěch Silovský také na 2 km doběhl 34. a Jan Houška 40. (všichni ročník 2003). Náš nejmladší závodník Jaroslav Zahradník doběhl na 2 km trati na 36. místě.

Johanka Hůrková těsně před startem intervalového závodu na 2 km

Johanka Hůrková těsně před startem intervalového závodu na 2 km

Starší žáci absolvovali svůj závod na 4 km s hromadným startem. Štěpánka Hanušová doběhla na 38. místě a Jonáš Novotný na 47. místě.

„Na výsledcích se podepsala únava z dlouhé sezóny i letošní výběr disciplín. Ani sobotní skikros, ani nedělní závod klasickou technikou našim závodníkům, vzhledem k tréninkovým možnostem, příliš nevyhovoval. Celou sezónu je však třeba hodnotit pozitivně. Dosáhli jsme řadu výborných výsledků na závodech krajské úrovně, Johanka Hůrková vyhrála krajský žebříček ve své kategorii a Jaroslav Zahradník byl celkové druhý. Teď čeká na všechny závodníky zasloužený odpočinek po náročné zimní sezóně a pak znovu „suchá“ příprava na sezónu další., hodnotí trenér Ski klubu Strakonice Radek Sosna.

Autor: Radek Sosna

193 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?