Jaké akce pro nás přichystala knihovna s ochránci přírody?

Knihovna rozvíjí svou činnost také díky ČSOP. I v tomto měsíci se můžeme těšit na zajímavá setkání.

V pondělí 9. 11. od 17:00 přijďte do společenského sálu ŠK na besedu Jaroslav Landsinger uvádí… Filmy z archivu Muzea středního Pootaví a Strakonické televize představí medailónky Josefa Režného, MVDr. Miroslava Vondřičky, Ladislava Roma, Ladislava Matějky a MUDr. Zdeňka Cvrčka. Cyklus spolupořádá ŠK s Muzeem středního Pootaví. Vstupné 20 Kč.

Kurz zdravého veg(etari)ánského vaření se koná v úterý 10. 11. pro pokročile a čtvrtek 12. 11. pro začátečníky, 18:00, cvičná kuchyňka ZŠ Povážská. Přijďte rozšířit své kulinářské obzory o potraviny a pokrmy z oblasti zdravé a bezmasé kuchyně. Kurzy probíhají 1x měsíčně do května, z důvodu omezené kapacity hlaste svou účast na jan.juras@knih-st.cz nebo 721 658 244. Obdobné kurzy probíhají ještě v Blatné, Volyni a Česticích.

smid_knVe středu 11. 11. přijďte na přednášku Doc. RNDr. Jana Pokorného, CSc.: Jak zeleň pomáhá udržovat mikroklima, hospodařit s vodou a živinami. Od 16:00 ve velké zasedačce MěÚ Strakonice. 

Díky, pane Werichu. Tak zní přednáška PhDr. Věry Kubové. Středa 18. 11., 17:00, ŠK, společenský sál, vstupné 40 Kč/pro členy AVČ 20 Kč.

O hodinu později se v bývalém Baobabu koná setkání s názvem Chceme mít ve veřejných prostorech zeleň? Na otázky této tematiky odpoví RNDr. Tomáš Kučera, Ph.D. z Přírodovědecké fakulty JU v ČB.

Pondělí 23. 11. znamená Tvořivý podvečer s Janou Lebedovou: Ozdoby z vlny a papíru.

Mezi 17:00 – 19:00 hod. v pobočce ŠK Za Parkem. Potřeby budou připraveny, ale hodilo by se přinést i vlastní (nůžky, čtvrtku, karton, tužku, vlnu, bavlnky, popř. chemlon apod.).

V úterý 24. 11. Karel Skalický přednese pokračování strakonického příběhu. Tentokrát S. Pan Labuť. Johanitský velmistr Jan ze Švamberka a vlákna příběhů jeho časů. Další vyprávění regionálního historika v rámci rozsáhlejšího strakonického cyklu, doprovázené projekcí různých dokumentů a vyobrazení. Od 18:00 ve společenském sále ŠK.

Sobota 28. 11. si vyjeďte na výlet. Sraz v 8:50 před nádražím ČD, v 9:08 jede vlak (s přesedáním) do Písku. Podíváme se např. na novou naučnou stezku k řece a odpoledne navštívíme charitní jarmark ve waldorfské ZŠ Svobodná. Zpět jede vlak v 17:09.

Neděle 29. 11. přinese další společné hraní na kantely (vyrobené při akcích ŠK), případně i další nástroje. Koná se od 18.00 na pobočce Za Parkem ve spolupráci s o. s. Spona. K hraní, zpěvu nebo jen k  poslechu zveme také veřejnost. 

Schůzky přírodovědného kroužku MOP probíhají každý týden v pátek v 16:00 před hradem u kanceláře CIAO. Při kroužku se může scházet i skupinka dospělých bez dětí, případně také oddíl starších školáků. 6. 11. si MOPíci vyjdou na hřbitov, ozdobí svíčkami opuštěné hroby a poví si o svátku Dušiček. 27. 11. jsou pozváni na zahrádku k Taschnerovým. Při dalších schůzkách budou hlavně vyráběny ozdoby a dárky pro strakonický charitní jarmark.

Autor: Lukáš Houdek

205 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?