Šmidingerova knihovna spolu s ochránci přírody zve na svůj prosincový program

Knihovna rozvíjí svou činnost také díky ČSOP. I v tomto měsíci se můžeme těšit na zajímavá setkání.

Čokoládování. Tak zní povídání pro děti s promítáním a ochutnávkou, které se koná ve čtvrtek 3. 12. od 15:00 v knihovním oddělení pro děti.

Návštěva Mikuláše s čertem a andělem se koná den poté od 16:00 do 17:30 na stejném místě. Těšte se na básničky, písničky a možná i tanečky!

Neděle 6. 12. znamená společné hraní na kantely (vyrobené při akcích ŠK), případně i další nástroje. Koná se od 18.00 na pobočce Za Parkem ve spolupráci s o. s. Spona.

Tvořivý podvečer s Janou Lebedovou se koná v pondělí 7. 12. Tentokrát se setkání týká výroby drobných ozdob a dárků. Od 17 do 19 hodin v půjčovně v Husově ulici č. 380 (lze přijít kdykoliv, třeba jen na podívání). Potřeby budou připraveny, ale lépe je přinést i vlastní (papíry, lepidlo, pravítko, nůžky, vlnu…).

Kurz zdravého veg(etari)ánského vaření navštivte v úterý 8. 12. jako pokročilí, nebo čtvrtek 10. 12. coby začátečníci. Vždy od 18:00 ve cvičné kuchyňce ZŠ Povážská. Přijďte rozšířit své kulinářské obzory o potraviny a pokrmy z oblasti zdravé a bezmasé kuchyně. Kurzy probíhají 1x měsíčně do května, z důvodu omezené kapacity hlaste svou účast na jan.juras@knih-st.cz nebo 721 658 244.

smid_knJak být ekologickým spotřebitelem? Na přednášku o tom, jak nakupovat šetrně k životnímu prostředí a ke svému zdraví přijďte ve středu 9. 12. od 18:00 v bývalém Baobabu? V rámci Zelených otazníků odpoví Ing. Jan Juráš z Ekoporadny při ŠK.

Jaroslav Landsinger uvádí… Zásadní proměny tváře Strakonic – konkrétně přestavba v 70. letech – budou k mání v pondělí 14. 12. od 17:00 ve společenském sále Šmidingerovy knihovny. Vstupné 20 Kč.

Úterý 15. 12. Karel Skalický představí Strakonické příběhy XXIV.  Smradlavá robota. K verpánku již pospíchám… Ševcovské řemeslo ve Strakonicích od nejstarší doby až do zrušení cechu. Další vyprávění regionálního historika v rámci rozsáhlejšího strakonického cyklu, doprovázené projekcí různých dokumentů a vyobrazení. Od 18:00 ve společenském sále ŠK na III. hradním nádvoří.

Ve středu 16. 12. Hana a Jiří Šantrůčkovi představí projekt Putování Švédském po stopách Nilse Holgerssona a divokých husí (přednáška s promítáním). Od 17:00 v promítacím sále strakonického gymnázia.

Následující sobotu (19. 12.) si vyjeďte na přírodovědný výlet. Sraz ve 13:00 na II. hradním nádvoří. Půjde se na židovský hřbitov, k pískovně, do Sousedovic a okolí. Cestou si můžete povídat o přírodních zahradách a po cestě uvidíte i malou ukázku. Zpět lze jít pěšky nebo jede vlak z Předních Zborovic (např. v 16:39).

Schůzky přírodovědného kroužku MOP – sraz vždy v pátek v 16:00 (mimo 18. 12. a 25. 12.) před hradem u kanceláře CIAO. Lze chodit i nepravidelně.  4. 12. se koná oslava Mikuláše, 11. 12. děti půjdou na chvilku na charitativní adventní jarmark do sokolovny (kde se budou prodávat i jejich výrobky) a do parčíku u nemocnice (nadělovat do krmítka). V úterý 22. 12. ve 13:00 se MOPíci sejdou u psího útulku, navštíví jeho obyvatele a dají jim mlsat piškoty.

 

Zaujal Vás tento článek? Zapojte se do diskuze!
Pravidla komentářů:
1) diskutující se podepíše svým celým jménem,
2) je zakázáno kohokoliv urážet a vulgárně napadat,
3) nesplnění alespoň jedné z těchto podmínek znamená smazání komentáře.

Autor: Lukáš Houdek

211 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?