Po prohře s Táborskem si Junior spravil chuť s Prachaticemi

 

 

Krajský přebor  –  muži   Táborsko „B“ – Junior  (poločas 4 : 2)    zápas   4 : 2

Sestava:  Kozlík  – Funda, Staněk, Rozhoň, Petráň (12. min. Čapek)  –  Míčka (46. min. Zelenka), Chalupa – Zahrádka (56. min. Nosek), Krejčí, Máška, Šourek (82. min. Rojík)

Ještě byl připraven  brankář Lízal a do hry Šimek.

míč3Rohy:     5 : 6

Střely na branku:  11 : 3

Střely celkem:  21 : 11

Žluté karty:    5 : 1   (66. min. Funda)

Červené karty:  0 : 0

Úvod utkání si museli hosté připadat jak v hororovém filmu, když domácí nastoupili k velké ofenzívě a hned v první minutě Thioub trefil hlavou břevno. Ve 4. minutě po přízemním centru z pravé strany zakončuje zcela osamocený Thioub k tyči – 1 : 0. V 6. minutě po kombinační akci na levé straně dává Škrleta góla z penaltové vzdálenosti – 2 : 0. V 8. minutě se Činčura prosadil po centru z levé strany a zvyšuje na 3 : 0.
Až po této kanonádě se hosté herně zvedli a domácí už do takových velkých gólovek moc nepouštěli, i když se k zakončení několikrát ještě dostali, což už stačil brankář Kozlík pokrýt. V 19. minutě se Máška dostal k tečovanému centru a snižuje na 3 : 1. V 31. minutě se domácí ještě jednou prosadili, a to když Škrleta po zavánějícím ofsajdovém postavení navyšuje skóre na 4 : 1. V závěru poločasu ve 45. minutě byl při zakončení sražen Zahrádka a nařízenou penaltu Rozhoň bezpečně proměnil a snížil na 4 : 2.

Druhý poločas byl víceméně o taktickém boji a brankových příležitostí bylo poskrovnu na obou stranách,
a tak rozhodl o výsledku začátek utkání, který jsme hrubě nezvládli. Domácí výhra byla zcela zasloužená.

Tentokráte bych z našeho mužstva nikoho neocenil pochvalou.

 

14. 5. 2022 – 17:00

PRACHATICE  –  FK JUNIOR STRAKONICE    0 : 1 ( 0 : 1 )  

Sestava:  Lízal  – Zahrádka, Staněk, Rozhoň, Funda – Děd, Chalupa (41. min. Šimek – 49. min.Doležal  – 78. min. Šourek ), Petráň  – Nosek, Míčka (24. min. Zábranský )  – Krejčí

Na střídání ještě byl k dispozici brankář Kozlík.

Rohy:    7 : 5

Střely celkem:  9 : 8

Střely na branku:  3 : 7

Žluté karty:    3 : 5   (36. min. Nosek, 72. min. Krejčí, 72. min. Cimrhanzl, 88. min. Čakrt, 89. min. Funda)

Červené karty:  0 : 0

V první čtvrt hodině nás domácí přitlačili, ale do brankových šancí se nedostali. Do první brankové příležitosti jsme se dostali my ve 23. minutě, kdy Krejčí poslal míč za domácí obranu a rychlý Nosek svou šanci proměnil – 0 : 1.
O dvě minuty později si brankovou příležitost vytvořili domácí, když Makoš svou šanci promarnil a balon poslal vedle branky. Další minuty patřili nám, kde jsme si vytvářeli velké šance, ale gólu jsme nedosáhli. V 26. minutě Chalupa šel sám na brankáře, ale gólmana nepřekonal. V 33. minutě se Nosek dostal opět za obranu, ale další gól nepřidal. Ve 39. minutě po rohovém kopu Nosek trefil tyč domácí svatyně.

Druhý poločas přinesl jen po jedné brankové příležitosti, ale bez gólového efektu. Ve 46. minutě po rohovém kopu se ocitl ve velké šanci Zábranský, ale nebylo mu dopřáno dopravit míč za záda domácího gólmana kvůli včasnému zásahu obránce. Ve 49. minutě měli největší šanci domácí skóre srovnat, ale Lízal vše vyřešil rychlým vyběhnutím. Do konce zápasu postupně zvyšovali domácí tlak, ale hostující obrana byla tentokráte nepropustná,
a tak rozhodl gól Noska v prvním poločase a hosté si odváží 3 body. Velkou pochvalu si zaslouží všichni tři dorostenci, kteří se dostali na plac za velmi dobrý výkon v mužské soutěži.

V dnešním utkání bych vyzdvihl pilíř v obraně – Martina Rozhoně.

 

Autor: Jiří Cibulka

691 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?