Junior si hravě poradil s Blatnou, na Olešník ovšem nestačil

 

22. 5. 2022  –  17:00

Krajský přebor  –  muži   Junior – Blatná    (poločas 2 : 0)    zápas   3 : 0

Sestava:  Kozlík  (83. min. Martínek)  – Funda, Žáček, Rozhoň, Čapek – Děd (40. min. Zelenka), Zábranský (65. min. Doležal) – Nosek (40. min. Máška), Zahrádka, Petráň (73. min. Šourek) – Krejčí

Ještě byl připraven do hry Staněk.

míč 1Branky:   Čapek, Máška, Krejčí

Rohy:     6 : 4

Střely mimo:  2 : 1

Střely na branku:  5 : 1

Žluté karty:    0 : 0

Červené karty:  0 : 0

Okresní derby v prvním poločase moc pohledného fotbalu nenabídlo. Hra byla z obou stran rozháraná a téměř žádná kombinace. Také se před brankami nic neodehrávalo až do 26. minuty. Šlo o střely ze střední vzdálenosti, se kterými si brankáři poradili. Za domácí Zábranský a za hosty Hlaváč po jednom pokusu. V již zmiňované 26. minutě Krejčí přesně přihrál Zahrádkovi do vápna a jeho zakončení brankář Sedláček kryl. Ve 35. minutě Zahrádka rozehrál rohový kop a Čapek jeho centr uklidil do sítě – 1 : 0. V 45. minutě přišla od domácích první hezká kombinační akce, na jejímž začátku byl Čapek přes Mášku, ten sklepnul balon Krejčímu, který si poradil ve vápně s obráncem a přesným centrem opět našel Mášku, který dopravil hlavou balon za záda Sedláčka a dává na 2 : 0.

Druhý poločas v úvodních minutách pokračoval ve stejných kolejích a až v poslední čtvrthodině zápasu se hra domácích zvedla. V 59. minutě se hosté dostali do veliké šance Králem, ale včasným vyběhnutím Kozlíka byla gólovka zmařena. V 74. minutě si Doležal navedl balon do vápna, kde byl podle našeho názoru faulován, ale rozhodčímu se to nezdálo na penaltu, a tak hra pokračovala. V 81. minutě předvedl individuální akci Krejčí, když si ve vápně pohrál se dvěma obránci a zkušeně k tyči dal pojišťovací gól na 3 : 0.

Za dnešní výkon si zaslouží pochvalu dva hráči, a to Zábranský a Petráň.

 

29. 5. 2022  –  17:00

Krajský přebor  –  muži   Junior – Olešník   (poločas 0 : 0)    zápas   0 : 1

Sestava:  Lízal  – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Čapek – Děd (84. min. Zelenka), Funda – Nosek, Doležal, Petráň (81. min. Zábranský) – Tipanic (46. min. Máška)

Ještě byli  připraveni brankář  Kozlík a do hry Kafka.

Rohy:     3 : 9

Střely mimo branku:  2 : 4

Střely na branku:  4 : 3

Žluté karty:    4 : 1 (68. min. Funda, 76. min. Zahrádka, 83. min. Čapek, 90. min. Máška – 33. min. Vonášek)

Červené karty:  0 : 0

Tentokráte musel trenér Luděk Cimrhanzl  improvizovat (Tomáš Čakrt nemocen) se sestavou (hodně zraněných), a tak do duelu s lídrem tabulky nasadil do sestavy hned 3 dorostence, kteří si mimo jiné nevedli špatně. Hosté sice hned od úvodu převzali iniciativu a také hned v 9. minutě šel Toth sám na Lízala, ale ten bravurním zákrokem udržel čisté konto. My jsme vyráželi do občasných protiútoků a z jednoho z nich v 25. minutě mohl Nosek skórovat, když propálil obránce, ovšem Tomášek v brance stačil vyrazit na rohový kop. Více se do poločasu před brankami neudálo.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a v 50. minutě předvedli pěknou akci, když Máška popotáhl balon po křídle, centrem našel nabíhajícího Petráně, který sklepl balon pro Doležala, ale jeho střelu Tomášek chytá. Ovšem v 55. minutě hosté podnikli rychlý protiútok a Szó nás potrestal – 0 : 1. Od této chvíle nás hosté zatlačili a v 63. minutě měli velkou šanci navýšit skóre, ale střela skončila mimo tyče Lízalovi branky. V 77. minutě velkou šanci spálil hostující Štěch. V 83. minutě rozhodčí necitlivě odpískal pro hosty penaltu, kterou Szó poslal nad. Od této chvíle jsme získali převahu, která vyústila trestným kopem v 86. minutě z 25 metrů. Rozhoň poslal balon do šibenice a skvělý Tomášek jeho střelu vytáhl na spojnici – hezký moment. V 89. minutě faul na Žáčka ve vápně rozhodčí nechal bez povšimnutí (úsměvné). Ještě jeden pěkný moment nastal  v 85. minutě, kdy nastoupil za potlesku tribun David Lafata.

Naši nejlepší hráči byli brankář Lízal a Rozhoň.

 

Autor: Jiří Cibulka

680 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?