Jak tráví mladí lyžaři letní měsíce?

Samozřejmě pohybem. Mladí lyžaři a biatlonisté Ski klubu Strakonice a SK biatlonu Strakonice absolvovali ve třetím červencovém týdnu 7denní soustředění v Krejnicích.

sosna_1Ranní rozcvičky s „Pozdravem slunci“ a večerní posilování a skákání přes švihadlo byly dále ještě doplněny o promítání filmů, táboráky, krmení kraviček v kravíně  a doplňkové hry (badminton). Nejdůležitější však byl přece jen dopolední a odpolední trénink. Našli jsme zde ideální podmínky pro trénink na kolečkových lyžích a kolečkových bruslích, za 5 tréninkových dní jsme dokázali najezdit 70 – 80 tréninkových kilometrů, včetně závěrečného závodu s intervalovým startem a závodu do vrchu.

Při natáčení na video a následném rozboru jsme rozebírali a pilovali techniku bruslení na lyžích a někteří závodníci i klasického způsobu. Tento trénink byl doplněn běžeckým tréninkem a i zde jsme uspořádali závěrečný závod. A protože i regenerace je v tréninkovém procesu velmi důležitá, navštívili jsme v polovině týdne nedaleký aquapark v Horažďovicích, kde jsme spláchli únavu z tréninků a načerpali sílu do nových kilometrů. Ze soustředění jsme odjížděli společně na kolech unavení, ale obohacení o mnoho společných zážitků.

sosna_2

Barča Bočková na trati kontrolního závodu

„Podařilo se nám vykrýt první polovinu prázdnin, kdy se nám děti většinou rozjely po táborech a babičkách a v srpnu jsme v podstatě s tréninkem museli začínat od začátku. Věřím, že jsme založili novou tradici, která se bude úspěšně rozvíjet i v dalších letech. Někteří z nejmladších byli vůbec na svém prvním soustředění a zvládli ho fantasticky, i za pomoci starších kamarádů. Výsledky kontrolních závodů tentokrát nebyly tak důležité, důležitější byly natrénované kilometry a upevnění kamarádských vztahů v oddílu. Dík patří všem rodičům, organizátorům a trenérům, kteří se na zajištění akce podíleli, jak ubytováním, zajištěním stravy, pomocí při zajištění přepravy na kolech, tak i pomocí v tréninku. V srpnu nás čeká tradiční soustředění na Kubově Huti, poté Běh městem ve Strakonicích, biatlonisty na konci srpna III. ČP v letním biatlonu a od září již podzimní příprava na lyžařskou sezónu. Jak vidět, program je nabitý,“ hodnotí trenér Ski klubu Strakonice Radek Sosna.

Mytí kol po tréninku

Mytí kol po tréninku

Naši nejmladší lyžaři - zleva Fanda Pěsta, Baruška Silovská, Anička Zahradníková, Tom Nový

Naši nejmladší lyžaři – zleva Fanda Pěsta, Baruška Silovská, Anička Zahradníková, Tom Nový

Před odjezdem domů

Před odjezdem domů

Spokojení trenéři zleva Radek Sosna, Josef Boček

Spokojení trenéři zleva Radek Sosna, Josef Boček

Šéfkuchař Filip Novotný v akci

Šéfkuchař Filip Novotný v akci

Trenér Radek Sosna očekává závodníky v cíli

Trenér Radek Sosna očekává závodníky v cíli

Závěrečný večer s rodiči

Závěrečný večer s rodiči

Šéfkuchař Filip Novotný v akci, v pozadí polévková maminka Pavla Sosnová

Šéfkuchař Filip Novotný v akci, v pozadí polévková maminka Pavla Sosnová

 

Autor: Radek Sosna

332 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?